3voor12 Tilburg

Popronde 2020 in een ander jasje

Popronde Poppodium Preparty op 29 oktober

Eigenlijk willen we het woord niet meer hardop zeggen, maar ook Popronde lijdt eronder: corona. Het rondreizende muziekfestival gaat weliswaar niet meer door in originele vorm; Tilburg krijgt toch een scheutje Popronde in het najaar tijdens de Popronde Poppodium Preparty.

Coördinator Tara van den Dries: "Dat Popronde niet doorgaat zoals gepland was al langer duidelijk, maar we wilden toch elke act een podium geven. Op deze manier kan dat gewoon, met de Poppodium Preparty." Tara ziet de Poppodium Preparty dan ook niet als een vervanging van Popronde, maar als een aanvulling: "De artiesten die geselecteerd waren voor 2020 mogen nu allemaal één keer optreden en volgend jaar reizen ze gewoon weer mee met Popronde."

Van zesendertig plekken naar dertig en van tientallen acts naar twee, we moeten wat inleveren met zijn allen. In Tilburg treden Adorah en Sammie Sedano op. Sedano maakt hiphop met een liveband en Adorah is een R&B-zangeres. Om de voltallige poppodium-cast op te laten treden doen er meer dan vijftig poppodia mee op de gekste plekken: "Er is een preparty bijgekomen in de Groene Engel in Oss, maar wij coördineren vanuit Tilburg ook de preparty in Steenwijk. Dat ligt hier helemaal niet in de buurt, maar mijn collega Harold heeft daar connecties, dus zo geschiedde," aldus Van den Dries.

Dat Popronde niet door kan gaan zoals we dat allemaal graag zouden willen, dat is duidelijk. Maar de Preparty vindt vooralsnog wel plaats op 29 oktober in Hall of Fame. Duotickets kosten een tientje. In 2021, als alles terug naar het oude normaal is, vindt er hopelijk weer een ouderwetse editie van het reizend muziekfestival plaats.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12