De lentemaand kent veel kleine, maar fijne shows, zoals een intrigerende reeks optredens in het kader van een ‘label night’ van het Brabantse Bagdaddy en een singlepresentatie van regionaal rockcombo Dripping Trees, beide in de Hall. Daarnaast doet Little Devil een bijzondere duit in het zakje met audiovisuele trip Crash Blossom en geestverruimend minifestival Into The Shadow.

CRASH BLOSSOM @ LITTLE DEVIL

De muzikale en beeldende creatie Crash Blossom van Merijn Bisschops en Rianne Wilbers was al eerder in deze stad te ondergaan in De Nieuwe Vorst. Ditmaal stort Blossom echter neer in de achterzaal van Little Devil, en daar kun je gratis getuige van zijn. (Een weekje later, dinsdag de tiende, keert Wilbers met ensemble Vonk terug in de Vorst bij de première van voorstelling Grond.)

BAGDADDY RELEASESHOW @ HALL OF FAME

Deze veelzijdige labelavond wordt aangeduid als een ‘releaseshow’, en inderdaad presenteren het Frans/Nederlandse performanceduo Omninaut en het rockende Brusselse drietal Stakattak vanavond vers (video)materiaal aan de Hallbezoekers. Niet in de laatste plaats laat Miss Bagdaddy zichzelf (en collaborateurs) ook los op het publiek onder de noemer Bagdaddy vs. Everybody. Gaat dat zien.

INTO THE SHADOW @ LITTLE DEVIL

De rijzige, bekrulde rots in de branding bij welhaast elk doom-, stoner-, space- en psychedelisch concert in onze omgeving, Ramon, wordt vijftig jaar, en viert dat in stijl met twee dagen vol stevig bandplezier in d’n Devil. Op vrijdag treden Gigatron2000, Ggu:ll en Hedonist aan, de dag erna komen Glowsun, Tangled Horns, Swamp Machine, Wheel Of Smoke en Kozmotron langs. Heel tof.

YUNG NNELG @ HALL OF FAME

Hiphoppers kunnen ook hun hartje ophalen, want alleen al in Hall of Fame vind je deze maand twee vette avonden. Ruim een week voordat Rotterdammer ADF Samski gesteund door Gil X ATLouis de ruimte met dank aan To The Max onveilig gaat maken, vind je er al een optreden van rijzende ster Yung Nnelg in samenwerking met 013. Dat gaat vast een enerverende vrijdagavond opleveren.

TOEAC/TIES MELLEMA @ HET CENAKEL

Jolijt van een heel andere orde is halverwege maart te ervaren in Het Cenakel, waar saxofonist Ties Mellema en accordeonduo Toeac je gaan verrassen met eigenzinnig hedendaags repertoire. In deze aflevering van de concertreeks van De Link staan composities van Sander Germanus, Tristan Keuris en voormalig artist in residence Geneviève Murphy op het programma: afwisseling troef kortom.

DRIPPING TREES @ HALL OF FAME

Naast een tweetal gratis Zaagmanz-bijeenkomsten op woensdagen en een speciale XL-editie op de voorlaatste zondag van de maand, is er op rockgebied nog veel meer te doen in de Hall in maart. Zo vind je een week na het optreden van Paracetamøl en een dag voor de enige Nederlandse show van The Snuts de singlepresentatie van Dripping Trees, met oud-leden van energiebom Mexican Surf.

BILL LAURANCE TRIO @ PARADOX

Liefhebbers van jazzy muziekgezelschap Snarky Puppy worden deze maand bepaald verwend, want niet alleen wijdt Jong Metropole op vrijdag de dertiende een avond aan het werk van die hippe band in Theaters Tilburg, maar een week later staat SP-toetsenist Bill Laurance bovendien met zijn eigen trio in Paradox: deze flukse genrebuiger gaat je ongetwijfeld op een mooie, diverse show vergasten.

SCARLXRD @ KLEINE ZAAL 013

Naast de Hall heeft ook 013 enkele fraaie hiphopevents op de rol staan. Op de laatste zondag van maart tref je er een grote en exclusieve (en vanzelfsprekend ook dure) Nederlandse show van Nelly naar aanleiding van het twintigjarig jubileum van zijn hitalbum ‘Country Grammar’. Zoek je iets rauwers en heftigers, dan staat vijf dagen eerder de woeste Scarlxrd voor je klaar in de kleinere zaal.

RICHIE DAGGER @ CUL DE SAC

Genoeg branie op de laatste vrijdag van de maand: terwijl het Griekse postmetalvehikel Allochiria café The Boiler Room platwalst, organiseert Richie Dagger een zware avond in de Cul, waarbij ook Partisan en Docile Bodies uitgenodigd zijn. Entree voor dit alles is vrij, en als je vervolgens murw gebeukt bent en geld over hebt, kun je de dag erna tot rust komen bij Nina June in de Pauluskerk.