Maurice the Kid heet-ie, als Maurice meedoet als rapper aan The Voice of Holland. Inmiddels heeft-ie zich aan- en weer afgemeld voor de Rockacademie en is hij klaar om de wereld te veroveren.

Mac Miller

"Volgende week word ik 20," opent Maurice het gesprek. "Maar ik maak al 10 jaar muziek. Ik luisterde altijd naar de band Never Shout Never en die frontman had een tattoo met live free, zo op z'n vingers. Ik typte live free in op YouTube, gewoon als tienjarig mannetje en toen kwam ik iets van Mac Miller tegen. En dat was wel het begin van mijn muzikale carrière."

Voor velen is Mac Miller een idool. De rapper die op 26-jarige leeftijd overleed na een overdosis fentanyl en cocaïne bracht vijf albums, twee livealbums, twee EP's en elf mixtapes uit. 

Voor Maurice was Mac Miller echt een voorbeeld: "Hiphop was nooit echt mijn ding, maar ik hoorde gewoon echte instrumenten en dan die rap eroverheen. Dat was echt fantastisch. Naast Mac Miller ben ik ook fan van XXXTentacion en Trippie Redd, maar Mac Miller, daar kan ik me wel echt mee identificeren."

 

The Voice of Holland

Vanaf zijn elfde jaar bracht Maurice muziek uit op YouTube: "Mijn moeder hielp me met videoclips maken enzo, het was best wel leuk. Toen ik vijftien was vroeg The Voice of Holland me, ze wilden een rapper. Prima, ik deed mee. Daardoor mocht ik best vette dingen doen. Op bezoek bij het RTL-programma Concentrate, optreden op 3FM en in de A'DAM Toren. Met die deelname heb ik wel het begin van mijn carrière vastgelegd en ook een basis gelegd voor mijn netwerk."

Rockacademie

''Na de middelbare school gingen al mijn vrienden naar de universiteit. We hadden gymnasium gedaan. Maar ik wilde dat niet, dus ik ging naar de Rockacademie om aan mezelf en aan mijn muziek te werken."

Op dat moment heette Maurice nog steeds Maurice the Kid, maar dat moest anders. In een nummer hoorde Maurice het woord memories, maar dan langzaam uitgesproken. Dat klinkt als More Ease en dat lijkt weer op Maurice. Daarnaast past het ook nog eens bij de mellow vibe van Maurice. Een nieuwe naam was geboren: "Vanaf toen ben ik professioneel gaan releasen. Dat was een keerpunt in mijn carrière."

Momenteel werkt Maurice drie dagen per week en daarnaast besteedt hij veel tijd aan het uitbrengen en maken van muziek. "We zijn nu op een next level en ik pak dingen anders aan. De Rockacademie paste ook niet meer bij mij. Ik wil commercieel leren denken, weten hoe ik dingen uitbreng en bekend worden. Dat ga ik niet leren op de Rockacademie, maar hopelijk wel op de universiteit waar ik Online Culture ga studeren."

More Ease als concept

Maurice: "Het concept More Ease bestaat nog helemaal niet zo lang. We zijn eigenlijk pas net bezig hiermee.  Ik vind ook heel veel leuk, van My Chemical Romance tot Nirvana tot Justin Bieber. Ik ben heel lang bezig geweest met mezelf ontwikkelen en een rode draad vinden in mijn muziek."

De dood van Mac Miller heeft Maurice zeker wel veranderd: "Ik blowde heel veel, gebruikte drugs, ik was heel erg zoekende. Ik weet nog dat ik op een avond zat te chillen met vrienden en ineens tientallen appjes kreeg dat Mac Miller dood was. Dat kwam wel binnen. Na een tijdje is bij mij de knop omgegaan. Nu heb ik meer motivatie en goede vrienden om mij heen. Ik ga meedoen aan de Popronde, supervet, daar kan ik weer meer ervaring opdoen. Er komt een debuutalbum, een releaseshow, maar eerst een single: Adrenaline. 26 juni komt-ie uit."