Het is feest in Hall of Fame in Tilburg: er mogen weer concerten gegeven worden. Weliswaar in een andere opstelling dan normaal, namelijk met z'n tweeën aan een tafeltje, maar dat mag voor bezoekers en band Everyday Robots de pret niet drukken. Everyday Robots bijt namelijk vanavond het spits af in een serie speciale coronaconcerten van de Hall. We spraken Willem, Thomas en Joris van de band.

Hoe hebben jullie je voorbereid op dit eerste concert na de coronacrisis?

"Ja, lastig. We hebben een tijdlang niet kunnen repeteren, want met een grote band is het houden van 1,5 meter afstand gewoon moeilijk. We hebben wel af en toe met drie personen geoefend, met gitaar, piano en zang. Voor dit concert mochten we wel in Hall of Fame repeteren gelukkig, die zaal is groot genoeg."

Wat vinden jullie ervan dat jullie het spits mogen afbijten in de Hall?

"Heel speciaal natuurlijk. Vereerd. Maar het is ook raar, want het is een hele andere setting dan normaal. Onze shows zijn altijd een grote chaos, maar nu zijn we een soort pilot voor een andere manier van concerten geven. We zijn benieuwd hoe wij en de bezoekers dat gaan beleven. Maar wij zijn heel meegaand, we doen gewoon alles, dus ook zo'n eerste concert."

Hebben jullie aanpassingen in de muziek gedaan voor dit speciale concert?

"Ja, zeker. Een paar nummers hebben we herschreven zodat ze wat rustiger zijn. Die nummers hebben we al laten horen bij een livestream van KINK FM. We beginnen gewoon rustig met z'n drieën en gaan dan steeds harder en aan het einde staat dan de hele band erbij. We hebben wel iets gemaakt wat ook past bij de setting, maar zeker wel met ons oude DNA."

Wat voor verwachtingen hebben jullie van de show?

"Allereerst is het natuurlijk superleuk dat we weer mogen spelen. Om op een podium te staan is gewoon super na een lange tijd stilte. Helaas moet het publiek nog stilzitten, maar het is daarom ook een speciale uitvoering. We willen dit gewoon een show maken die het waard is om bij te zijn."

En na deze show dan?

"We denken wel dat er nog een tweede golf komt. We hebben al zo weinig tijd gehad om samen met de band te kunnen oefenen en nieuwe nummers te kunnen schrijven, en dit zou best het laatste optreden van dit jaar kunnen zijn. Maar we kunnen het niet voorspellen, we zijn al heel blij dat we dit gewoon kunnen doen. We gaan het zien!"

Wil jij als lezer nou bij deze show zijn? Dat kan, er zijn nog een paar duotickets beschikbaar. Ook krijg je een goodiebag van Everyday Robots. Dat is het sowieso al waard.