De lentemaand doet op moment van schrijven haar naam nog geen eer aan, maar dat neemt niet weg dat er ampel optredens opspringen die je dik omlijnd in je agenda mag zetten. Wil je deze steenkoud startende maand knallend openen, dan staan grote namen als Emperor, Carcass en At The Gates met vele anderen voor je klaar op het derde Netherlands Deathfest in 013, maar ook elders is het feest.

STUKAFEST @ DIVERSE LOCATIES

Geen betere plek om je tot op het bot verkilde lichaam te warmen dan in een knusse studentenkamer tijdens Stukafest. Zoals gebruikelijk wordt hier niet alleen aan de muziek, maar ook aan theater, literatuur en cabaret ruim baan gegeven. Toch mogen namen als Massi, Mexican Surf en Robin Borneman er zeker zijn, afgetopt met een stevige Scotch in de Cul rond het middernachtelijk uur.

ERIC TRIES OUT! @ PARADOX

Bassist Eric van der Westen is uiteraard bepaald geen onbekende in Paradox. Onder de noemer ‘Eric Tries Out!’ presenteert hij dit seizoen in wisselende samenstellingen vers materiaal aan het publiek. Ditmaal neemt hij Jasper LeClercq op altviool, Joël Botma op trompet en Louk Boudesteijn op trombone mee. De toegang is vrij, dus een heel mooie woensdagavondbesteding.

SANDZ @ LITTLE DEVIL

In het tweede weekend van maart heeft Little Devil veel interessante concerten op stapel staan. Zo neemt The Devil’s 3rd op zaterdag afscheid in zijn thuishonk, terwijl op zondag het machtige Memoriam (de opvolger van het legendarische Bolt Thrower) het podium bestijgt. Voor het zover is, laten de lokale makkers van SandZ gesteund door Kitty Hawk en Zwelbastard al gratis herrie horen.

GRIJS GEBIED @ EXTASE & CUL DE SAC

Het door Monomentum Collective georganiseerde festival Grijs Gebied verplaatst zichzelf dit jaar van de Hall naar Extase en de Cul. De line-up doet veel goeds vermoeden voor de liefhebber van het hardere werk, variërend van de chaos van Slakkengang en Celestial Bodies tot het messcherpe MNHM, naast het Tilburgse debuut van To Adelaide en een zeldzame show van Izah. Ben erbij.

RAW FLOWERS @ CUL DE SAC

In de categorie ‘gratis toegankelijke shows op de donderdagavond’ kent de Cul deze maand twee evenementen die beide de moeite van het bezoeken waard zijn. Op donderdag de achtste kunnen Roadburnvrienden de vingers aflikken bij Mantis en Vircator, een week later begeven we ons in vertrouwd indiewater met Raw Flowers, dat melodieus gitaarwerk aan verhalende vocalen koppelt.

DOOL @ 013

Rockers met een goedgevulde portemonnee kunnen als altijd hun liquide middelen prima kwijt bij 013, of het nu gaat om de enige Nederlandse show van het iconische At The Drive In of een ietwat nostalgisch getint optreden van vaderlandse grootheid Claw Boys Claw. Daartussendoor keert Dool terug naar het poppodium, wat immer goed nieuws is. Deze keer komt Harakiri For The Sky mee.

EVERYDAY ROBOTS @ HALL OF FAME

De Hall laat in maart natuurlijk ook genoeg van zich horen, of het nu gaat om de tyfusherrie bij de elfde editie van The Noise Of Holland op vrijdag de negende of de hiphop van Talent Meets Talent een dikke week later. De voorlaatste week van de maand is echter wel bijzonder rijk gevuld, waarbij shows van Grim Tim en het undergroundinstituut The Ex onze eigen Everyday Robots sandwichen.

TDI PRESENTS @ CUL DE SAC

Niet helemaal gratis toegankelijk, maar wel leuk om een kijkje bij te gaan nemen is de avond die in samenwerking met onze collega’s van The Daily Indie in de Cul georganiseerd wordt. Een drietal indiebands uit het verre westen en hoge noorden van ons land krijgt hier de gelegenheid om zich bij ons in het zuiden in de kijker te spelen: Niko, Ten Years Today en Sweetgodanimals. Gaat dat zien.

HUMANIMAAL II @ HALL OF FAME

Na een succesvolle eerste editie in januari, keert Humanimaal deze laatste vrijdag van maart terug in Hall of Fame. Op het programma staan The Unborn, Paranoid State en Permanent Debt, en de liefhebber wordt ook een magazine in het vooruitzicht gesteld met “fotografie, kunst, een recept, short stories, een kritische analyse van Youth of Today lyrics” en interviews met de bands. Te gek.