TUBE lijdt onder groot concertaanbod

Bands laten zich niet kennen in Hall of Fame

Pieter Heijboer ,

Het was een treurige vertoning in Hall of Fame. Welgeteld zeven mensen kochten donderdagavond een kaartje voor TUBE. Nausica en Chomain and the Kandahar Twins lieten zich niet kennen en zetten degelijke optredens weg.

Het geringe aantal bezoekers had naar alle waarschijnlijkheid te maken met het uitverkochte concert van Birth of Joy in Cul de Sac en de gratis Roadburn pre-party in 013. De organisatie van TUBE was er in elk geval in geslaagd weer twee bijzondere bands te programmeren. 

Chomain and the Kandahar Twins komt uit Maastricht en maakt grunge. Het kenmerkende rauwe stemgeluid van zanger/gitarist Maries van Osch was zó typsich grunge dat mijn buurman mij aantikte om te melden dat zijn stem toch wel veel weg had van de stem van die ene grungegod: Kurt Cobain. Daarmee hield de Nirvana-vergelijking ook wel op. 

Chomain and the Kandahar Twins

Chomain and the Kandahar Twins

Nausica koos voor een meer ingetogen benadering. Het is een internationaal gezelschap dat elkaar leerde kennen op de ArtEZ in Enschede en dat bestaat uit twee Nederlanders, een Poolse en een Duitser. 

Het gezelschap was net zo bont als de muziek. De synthpop met zangeres Edita Karkoschka in de hoofdrol was haast een filmische ervaring. De Poolse gebruikte, terwijl de spot op haar gericht stond, regelmatig haar armen om haar woorden kracht bij te zetten. Naast haar verzorgde bassist/toetsenist Pim Walter de synthetische tonen die de muziek van Nauscia kenmerken. De duistere ondertoon werd bijna teniet gedaan door de glimlach die regelmatig op Walters gezicht verscheen. 

Nausica

Nausica