Volle zaal, Tilburgs charisma en energie voor 10: EP release party van Kringili & Alex Megas

Deur staat op een kiertje, nu nog flink open trappen

Lisa Konings ,

De tweede EP van het Tilburgse hiphop duo Kringili & Alex Megas kwam 11 oktober uit, en dat moet natuurlijk groots gevierd worden met een EP Release Party - op 15 oktober - in de 013 om 'Juice' en het leven te vieren.

Kringili & Alex Megas in 013

Kringili & Alex Megas in 013

Bij binnenkomst in de zaal, is het nog verbazingwekkend rustig. ANBU Nevlo heeft net de tent opgewarmd, dus waarschijnlijk is iedereen naar de rookruimte toegelopen voordat Kringili en Alex gaan beginnen. Een ideaal moment om nog even muntjes en bier te halen. Bij terugkomst druppelt de zaal langzaam vol. Echt vol. Vol vol. En dan is het Tilburgse duo nog niet eens begonnen.

Als je de kleine 013-zaal verder observeert, wordt je blik al snel getrokken door het grote scherm dat achter de dj-booth hangt. Aan de visuals is ook zeker gedacht bij deze EP-release party: op de achtergrond knippert de coverart van EP Juice. Een paar goede billen in fluoriserende kleuren. Wie houdt daar nou niet van, toch?

Al snel komen de twee heren in matchende bordeauxrode hoodies het podium op en zodra de eerste beat dropt, begint het gekkenhuis. De hele zaal wordt helemaal leip en vooraan wordt iedereen heen en weer gebeukt. Van de ene kant naar de zaal, naar de andere kant. De EP was al een paar dagen uit en je merkt heel erg goed dat er al wat mensen flink hebben zitten oefenen thuis. Het mooie aan de muziek is dat het ontzettend toegankelijk én kwalitatief goed is, dus het spreekt heads en beginners aan, jong en oud, dik, dun, iedereen. Het charisma van Kringili is gigantisch. Hij is zo likeable dat je alles gelooft wat ‘ie zegt. En als hij vraagt of je wil springen, is niemand er te beroerd voor.

“Gooi alles wat je hebt in de lucht! Shout out naar Lil’Kleine en Ronnie Flex!” Klinkt het door de zaal heen. De meeste mensen rennen naar voren en een enkeling richting de bar. Zodra de beat dropt, wordt er van alle kanten bier gegooid richting Kringili. En je ziet dat hij het fantastisch vindt. De enige rapper in 2016 die het leuk vindt als er bier naar hem wordt gegooid, om vervolgens met energie voor tien over het podium te vliegen. Je ziet hoe erg Kringili en Alex het naar hun zin hebben en dat zorgt ervoor dat de hele zaal het naar zijn zin heeft. Eventjes crowdsurfen? Waarom ook niet.

Inhoudelijk wordt je al helemaal achterover geblazen. Kwalitatief gezien is het optreden vele malen beter dan menig rapconcert. De akoestiek in de zaal is zeer goed, de bas overstemt (meestal) de vocals niet en het stemgeluid van Kringili is lit. Dancemoves zijn lit. Publiek is lit. Alex zijn pokoes zijn lit. Nee, maar zonder dollen. Kringili en Alex zijn echt een fantastisch duo, met een vrij grote Tilburgse aanhang. Met supergoede muziek, die niet onder doet aan menig landelijk hiphop/r&b-act. Ze hebben alleen nog net dat grotere podium nodig.

Na deze EP/release hebben ze weer dubbel en dwars bewezen dat ze heel graag willen én ook kunnen. De deur voor ze staat op een kiertje, iemand moet ‘m nog flink open trappen. En dat zou nog maar eens binnen nu en twee jaar kunnen gebeuren. 

Kringili & Alex Megas in 013

Kringili & Alex Megas in 013

Kringili & Alex Megas in 013

Kringili & Alex Megas in 013

Kringili & Alex Megas in 013

Kringili & Alex Megas in 013