3voor12/Tilburg stelt voor: Embrace The Day

"Met een nummer 1-hit ben je maar even bekend en kun je daarna maar beter stoppen"

3voor12/Tilburg ,

Morgen, vrijdag 16 januari is Little Devil het toneel voor een stevige clubshow. Deze avond kunnen alle liefhebbers van hardcore hun hart ophalen met optredens van drie Tilburgse metalbands.
In deze laatste ‘3voor12/Tilburg stelt voor…'editie voor de show van morgen, laten we je kennismaken met: Embrace The Day.

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?

De band bestaat nu 2,5 jaar en de release van “Once Bitten” kan het beste als begin van EMBRACE THE DAY worden gezien. Deze single werd in 2013 uitgebracht. Mees organiseerde in die tijd shows in Gorinchem. Hij vond de single echt vet, dus boekte samen met een vriend van hem ETD. Kort na die show stapten er 3 bandleden uit en bleven alleen Maarten en Jurriën over. Tot hun verbazing werden ze gevraagd om een vocal try out te doen. Van het één kwam het ander. Na een paar maanden kwam Bo weer terug en kort daarna Tim ook. Beiden hadden al eerder in de band gezeten.
 

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?

Dit is uit een line van een rapper die onze voormalige gitarist, Mitchell, destijds luisterde. De naam kan zowel positief als negatief worden opgevat. Het is een verwijzing naar: leer als je kan leren, heb tegenslagen want dat hoort erbij, benut de goede momenten en kansen.

“Laugh and stay strong, embrace the day, 'till it fades away with this mask I paint on.”
 

HOE ZOUDEN JULLIE JE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Vanuit ons eigen perspectief zouden we ETD melodieus noemen, met wat stukken erin die naar hardcore neigen. We proberen een eigen stijl aan te houden, dat ons erg origineel maakt maar hopelijk toch ook een breed publiek aanspreekt.
 

WAAR REPETEREN JULLIE?

We repeteerden altijd in 013 in Tilburg, maar dit is door de verbouwing niet meer mogelijk. Nu repeteren we bij Marco’s Muziek.
 

WAT HOOP JE MET JE MUZIEK TE BEREIKEN?

Wat voor ons echt een van de hoofdzaken is, is dat mensen zich kunnen vinden in wat we schrijven. Het is dan ook super tof om te zien dat bij steeds meer shows mensen echt weten waar wij voor staan en onze muziek kennen. Verder natuurlijk veel shows spelen en touren! In februari gaan we een week naar Spanje en spelen we 4 shows. Met zijn allen in een busje, ruim 5500 kilometer rijden en de tijd van je leven hebben!
 

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

Yes! Morgenavond, 16 januari spelen we een hometown show in Little Devil. Ik zou dus zeggen: "Kom hangen!"
 

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1-HIT?

Geef ons maar een platencontract! Met een nummer 1-hit ben je maar even bekend en kun je daarna maar beter stoppen. Met een platencontract gaan er veel meer deuren voor je open.

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

Dat Wasted Bullet als hometown Tilburg heeft zegt wat ons betreft al genoeg. De Tilburgse muziekscene in het algemeen is erg goed, maar in ons genre valt het helaas toch een beetje tegen.

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?

We hebben nu een formatie die er echt voor wil gaan. De rest van de band heeft al een historie aan bands en projecten, maar die kwamen maar niet verder waardoor het enthousiasme werd getemperd. In deze formatie is dit niet het geval. Maarten, die Music Management studeert, is naast de drummer ook onze manager. Dat helpt enorm. Verder was één van de eerste vragen die ik kreeg toen ik gevraagd werd voor de band of ik genoeg tijd, geld en enthousiasme had om er écht voor te gaan. Niet één of ander bandje dat het allemaal wel best vindt, maar een band waarin iedereen doelen stelt en ze echt wil behalen. Eén van die doelen was de release van onze EP 'Wanderlust', veel shows spelen en touren.

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Support your locals. Echt. We snappen dat uitgaan in alle barretjes en kleine discotheekjes in Tilburg heel tof is, maar als je gewoon naar een klein showtje komt betaal je meestal 3 euro entree en kun je daar ook gewoon bier drinken. Dat terwijl je allerlei bands support om toch door te blijven gaan!