Convoy en No More Jack trappen 2015 af in Cul De Sac

Diepe psychedelische tonen, in combinatie met lekkere herrie

Carlijn Kosters ,

Cul de Sac begint het jaar 2015 goed, door nieuw talent hun podium op te duwen. De week staat vol met optredens in het rockcafé, met op donderdag de aftrap van de schitterende lineup in week 3. Hoe? Met Convoy en No More Jack. Hoe ze waren? Goed.

Vrij leeg is de zaal nog, als de jongens van No More Jack het podium beklimmen. Bewapend met drie gitaren, een drummer en rode stropdassen vullen ze de Cul met lekkere up-tempo rockmuziek. Aan the Shins doet het denken, in combinatie met hier en daar wat Arctic Monkeys en Biffy Clyro; zoals het van tevoren al vermeld werd. Tesamen een erg lekker geluidje met deze ruwe, Britse, maar toch een beetje anders-uitvoering door afwisseling en uitvoeringen die verre van uitgesproken zijn. Tegenwoordig bepaald niet standaard in een muziekscene. Iets waar je niet snel over zal klagen, evenals de rest van het publiek. Dat bestaat namelijk slechts uit een handjevol mensen.

Desalniettemin doen de jongens merkbaar hun best om hun rockjes te showen. De zanger laat een aardig geluidje uit zijn strot komen tijdens de aanstekelijke nummers – met de nodige humor tussendoor. Zo herinneren ze vaak genoeg even aan hun Facebookpagina. Want die moet vooral geliked worden. Om verwarring te voorkomen zeggen ze het een keer of drie. Genoeg om iedere bezoeker er persoonlijk op aan te spreken. 

Nadat het viertal het podium heeft verlaten is het tijd voor Convoy. Drie mannen en een dame met een synthesizer. Belooft een lekker diep optreden met een aanzienlijk hipstergehalte – wat ook zo uitpakte, luisterend naar de opbouw van de nummers, de instrumentkeuze en kijkend naar de band zelf. Compleet opgaand in de muziek, produceert zangeres Fannah Palmer de diepe klanken, waardoor haar eerst nog ietwat verlegen uitstraling verdwijnt als sneeuw voor de zon. Psychedelische indiepoprock, is de beste omschrijving voor de tonen van Convoy. Richting Tame Impala, maar dan vaak net iets lomer. Een genot voor het oor. Bij de leden zelf lijkt het genot van het muziek maken ook sterk aanwezig te zijn, wat het erg prettig maakt om naar te kijken.
Facebookpagina’s blijven echter buiten beschouwing tijdens het optreden; het viertal wijdt het gehele optreden gepassioneerd aan hun muziek. Ook gebruiken ze een tamboerijn bij hun nummers. Altijd leuk als er een tamboerijn aanwezig is.