Neurotic Deathfest kapt ermee Neurotic Deathfest kapt ermee

'Wel jammer, maar een bewuste keuze'

, Pieter Heijboer

Neurotic Deathfest kapt ermee

'Wel jammer, maar een bewuste keuze'

Pieter Heijboer ,

Na twaalf edities verspreid door Nederland beleefde Neurotic Deathfest afgelopen weekend in 013 de laatste editie. Het grootste indoor death metal-festival van Europa is ter ziele. Een weloverwogen keuze, vertelt organisator Ruud Lemmen.

,,Het is een goeie beslissing na twaalf jaar”, vindt Lemmen. ,,Wel jammer, maar een bewuste keuze en dat maakt het minder erg. Zo’n beetje alles uit de death metal en grindcore heeft er allemaal al een keer gestaan. Ik zou prima nog een paar jaar door kunnen gaan.” Dat lijkt hem niet nodig en misschien ook wel zonde.

De bezoekers konden het bericht lezen in het programmaboekje. ,,Mensen van over heel de wereld komen er naartoe en ik vind dat ik ze het wel verschuldigd was. Ik kan niet iedereen apart spreken en dan leek me dit de meest persoonlijke manier.” Van bands en bezoekers kreeg hij veel reacties. Verschillende acts spraken op het podium van een aderlating, een gemis voor de scene. Bedankjes bleven natuurlijk ook niet uit.

Lemmen’s bijdrage aan het muziekaanbod in Tilburg gaat niet samen met het festival naar het graf. Hij is nog steeds een van de programmeurs van 013 en mede-organisator van WOO HAH!.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg