Le Peuple de L'Herbe laat je dansen tot je erbij neervalt

Stilstaan is geen optie bij Franse band

Elke Rietveld ,

Anderhalve week geleden is Le Peuple de L'Herbe gestart met hun nieuwe Europese tour, genaamd: Next Level. Gedurende drie avonden laten de heren van deze band aan de Nederlandse poppodia zien wat feesten is. Op vrijdagavond is het eerste optreden op Nederlandse bodem gepland en treden ze op in de Kleine Zaal van ons eigen 013.

Feest van begin tot eind

Er is geen voorprogramma en om half tien lopen de mannen van Le Peuple de L'Herbe het podium op. Het is meteen feest; de band start het eerste nummer in en meteen gaan de voeten van de vloer en de handen de lucht in. Deze Fransozen weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Hoe ze dat dan precies doen? Door ongelooflijk veel verschillende muziekstijlen met elkaar te combineren. Deze band is al sinds 1997 bezig en heeft in die 17 jaar meer dan 20 EP's, LP's en cd's uitgebracht. Elk van hen met een eigen, nieuw geluid. Doordat deze band ontzettend divers is, zijn hun optredens dat ook. Sta je het ene moment nog lekker te skanken, het andere moment kun je helemaal losgaan op een lekker breakbeatnummer. Als de band hun misschien wel grootste hit No Escape speelt, gaat de zaal helemaal los. En de oplettende bezoeker kan zelfs de lichtman even helemaal uit zijn plaat zien gaan...

Muziek voor iedereen

Deze band maakt van zoveel verschillende muziekgenres gebruik, dat ze echt een heel wijd en divers publiek aanspreken; van hippe twintigers tot degelijke vijftigplussers. Het lijkt wel of er van iedere mogelijke leeftijdscategorie iemand rondloopt. Le Peuple de L'Herbe brengt dus echt mensen samen en dat maakt het zo'n mooie band. Je kunt hier met je (groot)ouders naartoe gaan en iedereen heeft het gegarandeerd naar zijn zin! Het optreden duurt iets meer dan anderhalf uur en de toegift duurt iets langer dan verwacht, maar dat maakt niets uit, want de avond is nog jong. Het enige minpunt aan het optreden is dat het geluid heel hard staat en niet lekker staat afgesteld. Er zit nogal wat ruis door de muziek heen en hierdoor komt het optreden in de zaal niet echt goed tot zijn recht. Echter, in het café is het beter te doen. Desalniettemin heeft Le Peuple de L'Herbe ons op een gedenkwaardig optreden getrakteerd.