Gers viert release van nieuwe plaat in 013

Kleine Zaal goed gevuld met erg jong publiek

Paul Timmermans ,

Tweeënhalf jaar na het enorme succes van 'Deze wereld is van jou' brengt Gers Pardoel vanavond zijn tweede album uit in de kleine zaal van 013. Met het nieuwe talent van TopNotch, Digitzz, in het voorprogramma staat er een wisselend programma op de planken vanavond. Digitzz neigt naar de Amerikaanse west-coast vibe, terwijl Gers meer Nederlandse popliedjes maakt.

Digitzz opent dus de avond en speelt veel nieuwe liedjes van zijn aankomende EP. Wat van meet af aan duidelijk is, is dat de rapper voor een publiek staat dat eigenlijk niet tot zijn doelgroep hoort. Er zijn voornamelijk veel jonge mensen die duidelijk op Gers staan te wachten. Maar evengoed brengt Digitzz zijn relaxte vibe en draait de zaal toch een beetje warm voor het hoofdprogramma. Hij doet ook zijn nieuwste single 'On Mars' live, op deze track werkt hij samen met Kameron Corvet, een zanger uit Atlanta. Wel jammer is dat het gezongen refrein in de live uitvoering van een bandje komt. Het blijft een goed nummer, maar een zanger erbij zou een verrijking zijn. 

Na een korte pauze gaan de lichten opnieuw uit en is het tijd voor Gers. Mocht je de aanvang bijna missen, dan zorgt het publiek er wel voor dat je snapt dat het gaat beginnen. Aan de hoge tonen van het geschreeuw te horen zijn er veel meisjes binnen. Wat meteen opvalt is dat Gers een hele band bij zich heeft, een gitarist, bassist, drummer, toetsenist en een DJ. Het past goed bij de meeste nummers van Gers, maar er zitten tracks tussen waar de bandleden er toch een beetje onhandig bijhangen. Zoals bij het nummer #VFD, helemaal geproduceerd door Nouveau Riche-lid Boaz. De beat is hyperactief en elektronisch, maar hier kunnen de gitarist en de bassist niets mee. Bijna alle handen gaan de lucht in op dit nummer, maar voor een nummer dat over vodka gaat, zijn er bijzonder weinig 18+ bandjes te zien rond de polsen van het publiek. 

“Van Nijmegen door naar Kaatsheuvel en Rotterdam, en twee jaar later rocken we steeds op de mainstage.” Een line uit de track 'Aan Tafel', de opener van het album. Gers opent ook zijn show met dit nummer. Maar terwijl hij rapt over de mainstage staat hij in een niet uitverkochte kleine zaal van 013. In eerste instantie zou de release in de Jupiler Zaal zijn, maar kort voor de releaseparty toch overgezet naar de kleine zaal, opmerkelijk. Misschien een teken dat Gers eigenlijk weinig in poppodia speelt en vooral veel op festivals speelt. En waarschijnlijk zou hem dat ook beter passen. Gers rent graag van links naar rechts op podium, maar heeft eigenlijk te weinig ruimte. Waarschijnlijk komen de muzikanten ook beter tot hun recht dan in een kleine zaal. Maar ondanks dat heeft het publiek een erg goeie avond gehad. Er werd non stop gesprongen, geschreeuwd en gedanst, en niet alleen door de jongeren in de zaal.