013 tweede in verkiezing Het Beste Poppodium van Nederland

Amsterdams Paradiso grote winnaar

Redactie 3voor12/Tilburg ,

Het Tilburgse poppodium 013 is door lezers en luisteraars van 3voor12/Radio verkozen als op een-na-beste poppodium van Nederland. In 3voor12/Radio maakte Roosmarijn Reijmer donderdagavond de winnaar bekend van de verkiezing. Het Amsterdamse podium Paradiso is de winnaar, Tivoli in Utrecht werd derde.

Stemmen op de verkiezing kon vanaf 17 februari en duizenden mensen deden mee aan de verkiezing. Over de 013 heeft 3voor12/Landelijk dit te melden:

Een zaal voor 2.000 man diep in Brabant, is dat een goed idee? Nou, dat bleek misschien wel JUIST een goed plan te zijn. 013 in Tilburg was in 1998 een van de allereerste moderne popzalen, helemaal gebouwd op het organiseren van concerten. Met ruimte voor tourbussen en -trucks, met een mooi breed podium en een vloer die zo oploopt dat je overal in de ruimte goed zicht hebt op het podium. 013 scoorde jarenlang sterk met hardrock en metal, met gespecialiseerde niche festivals als Roadburn en Neurotic Deathfest als kroonjuwelen. Eind dit jaar gaat 013 beginnen aan een ambitieuze verbouwing. De grote zaal moet daarna 3.000 mensen kunnen herbergen, zodat de Tilburgse zaal een brug kan vormen tussen de grotere clubs en de HMH.

Directeur Frens Frijns werd door Roosmarijn Reijmer in 3voor12/Radio geinterviewd. Zij noemde het ingenieuze trappensysteem die door veel stemmers wordt genoemd. Het glashelere geluid voor punk, hardcore en festivals wordt geroemd. 'Wauw', riep Frens Freijns vanuit Zuid-Spanje. Aan de telefoon liet hij weten blij te zijn met de arena-setting van 013 die tot 7, 8 meter hoog gaat. De intieme sfeer blijft volgens Frijns gegarandeerd met de aanstaande verbouwing, 'alleen de dansvloer wordt wat groter'.