3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Juni is natuurlijk de maand van de zomer en van de langste dag van het jaar, wanneer steeds meer evenementen buiten plaatsvinden en overal festivals de kop opsteken (met name Hilvarenbeek ontpopt zich wat dat aangaat tot een echte 'hotspot' in onze regio). Zeker in het eerste deel van de maand is er echter ook binnen meer dan genoeg te doen, te beginnen met een fraaie cd-presentatie.

CD-PRESENTATIE MATHIJS LEEUWIS & BAND – 5 JUNI, PARADOX
Goed, de herrieliefhebbers gaan vanavond beter naar Hall of Fame waar Dÿse, Mannheim en Young & Damaged de zaak (althans figuurlijk) gaan platbranden, maar alle andere echte muziekvrienden doen zichzelf ongetwijfeld het meeste plezier door Mathijs Leeuwis inclusief band te gaan zien in Paradox. 'Alweer Geen Revolutie' heet zijn nieuwe schijf: tijd dus voor wat schitterende desillusies.

SHAKING GODSPEED + BLACK BOTTLE RIOT + TEXAS RADIO – 6 JUNI, KLEINE ZAAL 013
Rockers hebben deze maand niets te klagen in 013: zo tref je al meteen een stevig pakket van eigen bodem bestaande uit Shaking Godspeed, Black Bottle Riot en Texas Radio aan. Alledrie deze bands behoeven eigenlijk geen introductie, dus beperken we ons tot de constatering dat liefhebbers van de Zwarte Cross en aanverwanten weten waar ze zich de eerste vrijdag van juni kunnen vervoegen.

INK + JERSEY DEVIL – 7 JUNI, LITTLE DEVIL
Vanzelfsprekend heeft ook Little Devil als immer weer meer dan genoeg te bieden op rockgebied. De dame en heren van Ink uit Best vieren deze zaterdag zelfs hun EP-presentatie in de achterzaal van dit fijne café, waarbij ze deskundig ondersteund worden door de lokale gasten van Jersey Devil. Van al dat moois kun je overigens gratis en voor niks getuige zijn, dus wat let je.

HANDS ON HELENA & FRIENDS – 8 JUNI, CUL DE SAC
In de Cul is het deze maand behoorlijk rustig, maar er staat toch een enkele concertavond gepland in de vorm van deze singer/songwriterbijeenkomst onder aanvoering van Hands On Helena. Verder vinden we nog Grey Milk, Vera Zané en Lois And Loïs & The Dirty Heroes op het affiche. Geen bekende namen? Geen ramp: de entree is vrij, dus val gewoon even binnen en laat je verrassen.

HUNTRESS + BATTLECROSS + PUREST OF PAIN – 11 JUNI, KLEINE ZAAL 013
Mocht je in juni toevallig bulken van het geld en sentimentele herinneringen koesteren aan het authentieke grungegeluid van Soundgarden, dan kun je vandaag terecht in de grote zaal van 013. Overige liefhebbers van het harde werk wordt echter aangeraden het bescheidener zaaltje daarnaast op te zoeken voor het spetterende verse metaal van Huntress, Battlecross en Purest Of Pain.

MAGIC PEOPLE VOODOO PEOPLE – 14 JUNI, CLUB SMEDERIJ (SPOORZONE)
Er zijn van die avonden dat er bijna te veel te doen is in deze stad: zo kun je deze zaterdag de terugkeer van deathmetalgrootheid Incantation in 013 bijwonen of naar Theaters Tilburg trekken voor Serge Gainsbourg gespeeld door Mick Harvey. Het meest in het oog springt echter een nieuw initiatief, dat een rituele mix van traditionele klanken en elektronica belooft. Gaat dat meebeleven.

DOGHOUSE GALLOWS + GAPING MOLES + MISTRAL – 15 JUNI, EXTASE
Café Extase biedt ons in juni (naast de gebruikelijke hoop coverbands) onder meer een energieke hardcorebijeenkomst van het Wolstad Verbond met Olde York, Lockdown, State My Case en From The Heart. Het meest interessant klinkt echter misschien wel het programma van de dag ervoor, dat gewijd heet te zijn aan 'California Glamdoom'. Wat dat is, mag je helemaal gratis gaan uitzoeken.

WITCH MOUNTAIN + TOMBSTONES – 17 JUNI, LITTLE DEVIL
Alweer heimwee naar Roadburn (of misschien zelfs wel Roadburp)? Geen nood, het Amerikaanse Witch Mountain en Tombstones uit Noorwegen staan deze doordeweekse dinsdag voor je klaar om je met een ongezonde portie doom te gaan verpletteren. Kijk even naar de leuke bandbeschrijvingen op de LD-webstek en kom tot de conclusie dat je hier als sloom wegbrandertje gewoon bij wil zijn.

BEST KEPT SECRET – 20 T/M 22 JUNI, BEEKSE BERGEN
De laatste weekeinden van juni staan in het teken van de festivals, te beginnen met Best Kept Secret, dat voor de tweede maal neerstrijkt in de Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. Hipsters met een passie voor goede voeding, atmosfeer en bandjes weten waarheen te gaan. [Zit je nou nogal krap bij kas, dan kun je tezelfdertijd gratis terecht bij Elastiek in het pittoreske centrum van datzelfde dorp.]

FESTIVAL MUNDIAL – 27 T/M 29 JUNI, SPOORZONE
De zomermaand is natuurlijk niet compleet zonder Festival Mundial, dat zich net als vorig jaar comfortabel nestelt in de Spoorzone. Vrijdag kun je al genieten van een Mexicaans gekruide avond, zaterdag en zondag worden daar alle denkbare windstreken aan toegevoegd, waarbij trouwens ook lokale held(inn)en als The Black Marble Selection en Kovacs niet vergeten worden. Komt dat zien.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg