Magic People Voodoo People: niet zo magisch als naam doet voorkomen Magic People Voodoo People: niet zo magisch als naam doet voorkomen

Eerste editie van nieuw Mundial-feestje in de Smederij teleurstellend

, Elke Rietveld

Magic People Voodoo People: niet zo magisch als naam doet voorkomen

Eerste editie van nieuw Mundial-feestje in de Smederij teleurstellend

Elke Rietveld ,

Mundial heeft een nieuw feestje; in samenwerking met het RTFKT collectief organiseren zij vanavond Magic People Voodoo People, wat plaatsvindt in de steeds populairder wordende Spoorzone. Hoewel Mundial vaak hele leuke feesten en evenementen organiseert, is dit een beetje een domper in het repertoire.

Om tien uur gaan de deuren open en is de Smederij, die zich de week ervoor nog leende voor het in populariteit groeiende technofeest De Machinekamer, omgetoverd tot een ruimte die de naam van het evenement zeker eer aan doet. Midden in de zaal staat een podium met allerlei slaginstrumenten en overal staan en hangen kaarsen; wat aankleding betreft is het helemaal 'Mundialwaardig'.
 
Het is inmiddels half 1 ’s nachts en er heeft alleen nog een dj opgetreden. Hoewel hij heel leuk aan het draaien is, zijn er toch niet meer dan 30 mensen binnen. Een half uur later gebeurt er eindelijk iets op dat mysterieuze podium midden in de zaal. Er verschijnt een achtkoppige band ten tonele, ze nemen plaats en beginnen heel zweverige muziek te spelen; van die muziek die je normaal gesproken opzet tijdens een intense yogasessie. En dat terwijl de naam van het evenement doet vermoeden dat er eclectische, elektronische dansmuziek centraal zou staan vanavond. Helaas is dit in werkelijkheid niet het geval. De dj en de band zijn twee op zichzelf staande acts en dat is jammer. Terwijl de band aan het spelen is, zijn de bezoekers van het feest allemaal op de grond gaan zitten om te luisteren. En dat is ook precies waar deze muziek voor bedoeld is: luisteren. Het is geen muziek die op zaterdagnacht gespeeld zou moeten worden, het is in ieder geval niet geschikt om compleet op uit je dak gaan. Misschien was het dat wel geweest als ze samengewerkt hadden met de dj.
 
De band speelt een vol uur en gaat dan weer van het podium af, om vervolgens tussen de bezoekers zelf een lekker koud biertje te drinken. Het bezoekersaantal is niet groter geworden. Integendeel, er zijn zelfs mensen weggegaan. En hoe vervelend dat ook is, het is wel te begrijpen. De muziek van zowel de dj, die na het optreden van de band in dezelfde trant verder ging, als de band zijn niet zo geschikt voor de zaterdagnacht.
 
Conclusie van de avond: Dit concept heeft meer kans van slagen als het bijvoorbeeld op de zaterdag- of zondagmiddag van Festival Mundial geprogrammeerd zou worden. 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg