3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De vierde maand van het jaar, dat betekent voor liefhebbers van doom, stoner, psychedelica en aanverwanten natuurlijk vier dagen feest op Roadburn. Dit jaar staat april bovendien in het teken van de blijde terugkeer van de 3voor12/Tilburg Clubshow, terwijl de hoeveelheid cd-presentaties en andere bijzondere concerten op aparte plekken bijna niet te tellen is: genoeg te doen kortom.

VIJFDE KUNSTMAAN LENTEREVUE – 4 APRIL, HALTE KUNSTMAAN
De revues in Kunstmaan ben je op deze plek waarschijnlijk nog nooit tegengekomen: niet omdat ze niet de moeite waard zouden zijn, maar omdat muziek doorgaans een ondergeschikte plaats in het programma inneemt. Als je er echter in geslaagd bent levende freaklegende Eugene Chadbourne voor je avond te strikken, kunnen we alleen maar zeggen: spoed je deze dag naar Stedekestraat 72.

3VOOR12/TILBURG CLUBSHOW – 5 APRIL, BEANS & BITES
We blijven even bij de onconventionele concertlocaties, want ook koffiewalhalla Beans & Bites in de Stationsstraat is deze maand gerepresenteerd met maar liefst drie akoestische optredens door Bells Of Youth, Dennis Wels en To Twelve tijdens de eerste 3voor12/Tilburg Clubshow in lange tijd. Entree is gratis, dus kom deze zaterdagmiddag gerust binnenvallen. Je zult er geen spijt van krijgen.

CD-PRESENTATIE ANDRÉ VAN DEN BOOGAART – 5 APRIL, PARADOX
Blijf je vervolgens nog lang in de stad hangen, dan kun je meteen de cd-presentatie van André van den Boogaart met zijn Rauwe Rand meepikken. 'Rauwe Rand' heet het nieuwe werkstuk eenvoudig, en rauwe emotie is waar deze nacht ongetwijfeld bol van gaat staan. Van der Grinten blaast tevoren nog even je gehoorgangen schoon met wat Slayercovers. Daar zegt een mens toch geen nee tegen?

PRESENTATIE PROUD OF THE SOUTH – 6 APRIL, KLEINE ZAAL 013
'Proud Of The South' is de naam van het nieuwe project van de zes grote Brabantse poppodia plus het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur, waarin een tiental jonge en veelbelovende acts uit de regio de gelegenheid wordt geboden zich verder te ontwikkelen. Deze zondagmiddag worden de plannen gepresenteerd en krijg je ook al wat live muziek te horen, allemaal voor nop.

BOY GEORGE – 7 APRIL, JUPILER ZAAL 013
Mocht je deze maand nou genoeg geld overhebben, dan is het misschien helemaal geen gek idee om Boy George eens te gaan zien tijdens zijn unieke Nederlandse show in 013. “Een naam uit het verleden”, denk je misschien, maar als je even Antony Hegarty en CocoRosie in gedachten neemt, zie je meteen hoe invloedrijk hij ook in het heden nog is. Bekijk anders ook zijn nieuwe clips eens.

ROADBURN'S HARDROCK HIDEOUT – 9 APRIL, CUL DE SAC
Kapitaalkrachtige jazzfanaten gaan vandaag naar Bill Frisell in Paradox, maar voor degenen die zonder kaartje toch iets van de typische Roadburnsfeer willen proeven, is de inmiddels traditionele Hardrock Hideout aan de vooravond van het festival in de Cul zeker een aanrader. Dit jaar staan de smerige rockers van Death Alley en de jonge thrashers van Evil Invaders op het stemmige program.

CD-PRESENTATIE MELPHI – 13 APRIL, PARADOX
Albumpresentaties te over deze maand, in alle denkbare genres. Terwijl Roadburngangers nog aan het nabranden zijn, kunnen liefhebbers van hippe hedendaagse soul en jazz hun hart ophalen bij Melphi in Paradox. Onder leiding van pianist Rogier Telderman en met zangeres Lotte van Drunen als blikvanger, gaat dit kwartet bij menigeen vast hoge ogen gooien. Drink er een gratis biertje op.

CD-PRESENTATIE LIEVE LOUISE EN DE FANFARE – 18 APRIL, BUUTVRIJ
Vervolgens kun je je vervoegen bij lokaal liedjesduo Lieve Louise En De Fanfare, dat een fraaie EP gemaakt heeft en deze op Goede Vrijdag in de namiddag presenteert in creatief koffiecafé Buutvrij, gelegen in dezelfde straat als het hierboven genoemde Beans & Bites. Toegang is vrij, en je krijgt er ook nog een expositie analoge fotografie van Pjotr Eijkenboom bij: genoeg reden om te gaan kijken.

RECORD STORE DAY – 19 APRIL, SOUNDS & VINYL DESTINATION
Op Record Store Day gooien platenzaken overal in het land de deuren wijd open voor optredens van de meest uiteenlopende bands. Natuurlijk doet Tilburg hieraan mee: rond de klok van half drie speelt Hallo Venray in Sounds in de Nieuwlandstraat, tegen vijven kun je jezelf voor The T.S. Eliot Appreciation Society vervoegen bij Vinyl Destination aan het Sint Annaplein. Plaatjes kopen mag.

JACKY CHECKER + 64 CHEVY – 19 APRIL, LITTLE DEVIL
Ook in Little Devil is in april weer meer dan genoeg te doen, zeker in de tweede helft van de maand. Een dag hiervoor presenteert blackmetalbende Weltschmerz zijn nieuwe album, de dag daarvoor tref je Abysmal Darkening en Pigteeth aan, met Pasen is het tijd voor een heidens feest, Castle en een horde Finnen. Tussendoor kun je echter gratis genieten van deze lokale heldenbands.

BASTARDFEST – 21 APRIL, EXTASE
Breda en verder komt even op bezoek in Extase tijdens het Bastardfest op Tweede Paasdag, een evenement georganiseerd door rammelband Dirty Bastards. Naast dit gezelschap zullen March, Harsh Realms, Drunktank en The Gecko Brothers je trakteren op het beste wat de rock 'n' roll en punkrock in het wilde westen te bieden heeft. Dat gaat vast een lekker energiek feestje worden.

NIGHTBEARDS – 22 APRIL, HALL OF FAME
De Nightbirds wijken in april even uit naar de dinsdag, en hebben zich deze Roadburnmaand voor de gelegenheid herdoopt tot Nightbeards. Maak je baard maar nat voor een stevige portie sludge, doom en psych van Brits tandem Pombagira, vaderlandse zwaargewichten Toner Low, smerige lichtstadverduisteraars Kaligoh en lokaal zelfdestructieteam Throw Me In The Crater. Dolletjes.

BADE + SUNDAY SUN – 24 APRIL, KLEINE ZAAL 013
Eind 2012 zette Sunday Sun een volle Stage01 al eens vakkundig op zijn kop, nu mogen de heren dat kunstje gaan overdoen in de Kleine Zaal. Prima in elkaar gestoken nummers die even zonnig zijn als de bandnaam al doet vermoeden zijn hun grote troef. Deze keer krijgen ze bovendien hulp van de onweerstaanbaar opzwepende klanken van Bade. Succesvolle avond gegarandeerd.

AFSCHEIDSCONCERT THE NEW DOMINION – 26 APRIL, LITTLE DEVIL
We besluiten de maand met een vaarwel. Deze laatste zaterdag van de maand (Koningsdag heet het dit jaar zelfs te zijn) is tevens de laatste keer dat je de pakkende death metal van lokale grootheid The New Dominion live zult kunnen bewonderen. Aan alle goeds komt echter een eind, en het lijdt geen twijfel dat dit afscheidsconcert in Little Devil een memorabele aangelegenheid gaat worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg