3voor12/Tilburg stelt voor: The Light Brigade

"Fame doesn't take away the pain, it just pays the bills"

3voor12/Tilburg ,

Op 23 november vieren wij ons 10-jarig bestaan met heel veel muziek in de Tilburgse binnenstad. De komende weken stellen wij graag ons programma aan je voor. We trappen deze serie van ‘3voor12/Tilburg stelt voor…’ af met de band die het festival opent: The Light Brigade. We stelden frontman Gerton Govers een paar vragen.

HOE IS THE LIGHT BRIGADE ONTSTAAN?

Na het uiteenvallen van indierockband MITCH ben ik met Renee Holleman en Eric van Vugt met deze band begonnen. Na dertig bandwisselingen en drie releases - waarvan een halve soloplaat - kun je wel stellen dat ik het zwaartepunt ben van deze band.

HOE ZIJN JULLIE AAN JULLIE BANDNAAM GEKOMEN

Ik had een droom, en in die droom kwam Charles Bukowski op me af en die schreeuwde: "Charge for the guns....". Ik vroeg me af waar hij dat vandaan had en zo kwam ik uit op het gedicht: "The Charge of the Light Brigade".

HOE ZOU JE JULLIE EIGEN MUZIEK OMSCHRIJVEN?

Van indierock naar rootsy singer/songwriter.

BEN JE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

Er staat vooralsnog één optreden gepland; in Boxmeer, ergens in December. Ik zou zeggen: houd onze facebookpagina in de gaten.

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1-HIT?

Geen van beide, laat mij maar gewoon muziek maken. Zoals Fred Eaglesmith het al zei: "fame doesn't take away the pain, it just pays the bills".

WAAROM MOETEN MENSEN JE IN DE GATEN HOUDEN?

Niks moet. Als je van indierock of singer/songwriters houdt is het misschien de moeite waard om ons te checken.

WAT WIL JE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Er komt binnenkort een nieuwe release van ons uit: “Celebrate Confusion”.