#Incu14: Voorbij de sterren met Waiver #Incu14: Voorbij de sterren met Waiver

Noise rock-rookies laten Cul de Sac lekker dansen

, Elke Rietveld

#Incu14: Voorbij de sterren met Waiver

Noise rock-rookies laten Cul de Sac lekker dansen

Elke Rietveld ,

Het was hun derde optreden ooit, maar als je ze zo op het podium bezig ziet, zou je dat toch echt niet zeggen. Ze zijn al wel even bezig, maar zijn er nu pas echt achter wat voor soort muziek ze de wereld in willen sturen. Het is avant-garde, het is noise-rock, het is dansbaar, het is spacey en een beetje psychedelisch, maar leuk is het zeker.

HET CONCERT

Waiver, Incubate Cul de Sac, 20 september 2014

DE ACT

Het drietal komt op in galaxy leggings, of leggings van een ander psychedelisch soort, kappen op hun hoofd en een spacey lichtshow op de achtergrond. Waiver, dus. Deze Amsterdamse band is lekker aan de weg aan het timmeren met hun noise/space rock. Het is hun eerste keer op Incubate, zowel als artiest als bezoeker, en ze zijn dan ook zeker van plan om gebruik te maken van hun artiestenbandje en dit weekend lekker wat inspiratie op te doen bij collega noise-rockers. 

HET NUMMER

Met nummers als Macaroni en Vibrator Escalator hebben de heren hele ruige, catchy, dansbare noise-rock ten gehore gebracht. In eerste instantie is het lastig te verstaan wat de zanger nu precies zegt, omdat alles ongelooflijk vervormt wordt door zijn mengpaneel. Achteraf blijkt dat de zanger ook niet echt iets zegt, maar gewoon willekeurige woorden roept en deze zo vervormt dat het goed in de muziek past. Hoe dan ook, de muziek is dansbaar en in Cul de Sac staan dan ook een aantal mensen helemaal uit hun te dak te gaan. 

HET MOMENT

Er is niet echt een specifiek moment dat dit optreden uniek maakt. Maar dat kun je ook niet verwachten van een band die hiervoor pas twee keer eerder opgetreden heeft. Deze band moet het optreden nog helemaal ontdekken en naar hun hand zetten en dat gaat ze ook echt wel lukken. Het enige dat een beetje gemist werd, was de interactie met het publiek. 

HET PUBLIEK

Staat te dansen en te genieten. Ze hebben het goed naar hun zin. Na afloop van het optreden blijft iedereen ook heel braaf staan in de hoop dat er nog een toegift zou komen, maar die komt er helaas niet van. Jammer, want dit publiek is bij lange na nog niet uitgeraasd.

HET OORDEEL

Deze noise-rock nieuwelingen leveren een prima prestatie af. Het mag sowieso al voor je spreken als je pas twee keer eerder opgetreden hebt en je derde optreden op Incubate is. Hopelijk zullen deze jongens ons nog lang blijven verrassen met hun spacey noise-rock.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg