#Incu14: Dansen in de Stadskelder met Polynation #Incu14: Dansen in de Stadskelder met Polynation

Afgeladen zaal geniet van minimalistische beats

, Justin van Groenendaal

#Incu14: Dansen in de Stadskelder met Polynation

Afgeladen zaal geniet van minimalistische beats

Justin van Groenendaal ,

De Stadskelder onder het City Hotel in Tilburg is voor veel mensen een nog onbekende plaats als muzieklocatie. Weg van alle herrie van de bandjes die overal spelen en even wat ontspanning zoeken. Tijd voor wat elektronische deuntjes.

HET CONCERT

Polynation, Stadskelder, donderdag 18 september

DE ACT

In tegenstelling tot wat het boekje van Incubate beweert, bestaat Polynation niet uit twee maar uit drie muzikanten die zich tijdens de anderhalf uur durende set moeten zien te bewijzen in een bommetje volle Stadskelder. De twee langharige mannen geven de set een zeer fijne draai, en een van hen neemt zo nu en dan de drumsticks ter hand, om muzikale ondersteuning te bieden vanaf de in de hoek gepropte drumkit. Zo'n beetje half tussen het publiek, aan de zijkant van de tafel, staat nog een derde man die zijn deel bijdraagt door elektronische geluiden uit een klein keyboard te laten stromen, dat rijkelijk van draaiknoppen is voorzien. Ook staat zijn tafel vol met effectenkastjes, die je over het algemeen meer aantreft bij de acts die zich met gitaren moeten behelpen.

HET NUMMER

Het is vrij ondoenlijk om een specifiek nummer uit de set te ontwaren, maar de track die in de toegift wordt gespeelt laat het publiek toch net wat meer tot beweging aanzetten. Het zet de band aan tot improvisatie, maar is dit ook te merken aan de muziek? Het klinkt erg goed.

OOK OPMERKELIJK

De Stadskelder blijkt niet erg berekend op zoveel bezoekers: halverwege de set moeten de bezoekers op de dansvloer wijken voor een nieuw fust bier, dat maar net door de nauwe doorgang naast het podium past. Dit lijkt de sfeer niet echt aan te tasten, de mensen dansen lekker door. 

HET PUBLIEK

Het publiek lijkt vooral te bestaan uit hipsters die een beetje 'gerozzierock-moe' zijn, en wat andere soorten mensen die gewoon rustig een biertje komen drinken en ondertussen rustig meebewegen op de muziek. Vooral vlakbij het podiumpje dat heel erg vol staat met apparatuur, lijken de dames talrijker aanwezig te zijn dan de heren. Ook lijkt het er op dat er veel mensen gezellig aan het bijpraten zijn over hoe hun Incubate verloopt, het is erg rumoerig in de kelder van het City Hotel.

HET OORDEEL

Polynation zet als liveact een zeer fijne set neer, die niet uit een mp3'tje blijkt te bestaan, maar eigenlijk heel dynamisch is. Het is hard werken voor de mannen die tegenover het publiek staan op het podiumpje staan en dat lijkt zijn vruchten aardig af te werken, want het publiek danst aardig mee.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg