#Incu14: Podium van Little Devil duidelijk te klein voor de twee mannen van Next Life #Incu14: Podium van Little Devil duidelijk te klein voor de twee mannen van Next Life

Als blikken konden doden...

, Tamara Scholten

#Incu14: Podium van Little Devil duidelijk te klein voor de twee mannen van Next Life

Als blikken konden doden...

Tamara Scholten ,

De mannen uit Noorwegen zien er kalm uit, net voor het optreden. Maar op het moment dat gitarist Hai Nquyen Dinh zijn laptop aanzet en zelf mee begint te spelen, is duidelijk: dit wordt een heftig, ruig en vies optreden. Maar vooral veel te kort, blijkt even later.

HET CONCERT

Next Life, Little Devil, woensdag 17 september 2014.

DE ACT

De mannen van Next Life draaien al heel wat jaren mee, in verschillende formaties. In 2008 nog met een zangeres en toetsenist, jaren later met een drummer. Maar tegenwoordig zijn er nog maar twee gitaristen én een laptop over. Aan kabaal echter geen gebrek; de mannen maken naar eigen zeggen ‘playboy deathmetal’, maar er is niets ‘playfulls’ aan. Het is gewoon rauwe takkeherrie, maar stiekem daardoor juist heel lekker.

HET NUMMER

Na vijftien minuten zegt gitarist Dinh ‘this is our last song’, waarbij het merendeel van het publiek vast moet hebben gedacht dat dat best een briljante naam is voor een nummer. Niets blijkt echter minder waar: het is echt al hun laatste nummer, en na een kleine zeventien minuten stapt het duo al van het podium af. Het is klaar.

HET MOMENT

Dat moment dat gitarist Dinh als een bezetene tekeer gaat op zijn gitaar, het hele podium nodig lijkt te hebben bij dat geweld en daarbij de andere gitarist meerdere keren lomp beukt, en deze tweede gitarist (Tormod Christensen) een flinke duw terug geeft en ze beide bijna van het podium kukelen. Dinh lijkt sowieso wat probleempjes te hebben met zijn agressie; hij kijkt een aantal keren flink vals het publiek in, terwijl hij flink op zijn gitaar loopt te raggen. Als blikken konden doden waren veel mensen op de eerste rij levenloos op de grond gevallen.

HET PUBLIEK

Little Devil is goed gevuld en het is prachtig om te zien hoe sommige gasten echt helemaal uit hun dak gaan op de muziek. Het is ook best briljant hoe de twee mannen deze ‘wall of sounds’ teweeg weten te brengen, en het klinkt ook briljant lekker. Helaas is het dus na zeventien minuten al gedaan en zie je het publiek enigszins teleurgesteld afdruipen…

HET OORDEEL

 …want, het had nog wel heel wat langer mogen duren. 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg