#Incu14: Moon Relay heeft effect #Incu14: Moon Relay heeft effect

Instrumentale Noren halen alles uit de kast in een sterk optreden

, Tom Stienen

#Incu14: Moon Relay heeft effect

Instrumentale Noren halen alles uit de kast in een sterk optreden

Tom Stienen ,

Een instrumentale combinatie van surf-, kosmische, no-wave- en elektronische muziek galmt door Extase. De goedgevulde zaal luistert en kijkt in het programmaboekje wat er nog op de planning staat vandaag. Het Noorse Moon Relay haalt tijdens zijn eerste Europese tour alle effecten uit de kast om indruk achter te laten op het publiek. Eén ding is zeker: Incubate is weer begonnen.

HET CONCERT

Moon Relay, Incubate 2014, Café Extase, maandag 15 september 2014.

DE ACT

De Noorse jongens van Moon Relay kennen elkaar uit de undergroundscene van Oslo. Na te hebben gespeeld in verschillende vage bandjes, besloten ze twee jaar geleden de handen ineen te slaan. Het debuutalbum is inmiddels uit en staat vol met abstracte titels als '////////L' en '::......-_-_//#1'. Zonder tekst en met een arsenaal aan effecten neemt het viertal het op tegen de stilte tijdens de huidige tour. Een ambitieuze band met een unieke stijl. 

 

HET NUMMER

De setlist verraadt dat de gitarist zelf ook niet weet welke codetaal bij het juiste nummer hoort. Mypunk, Traktor en Dracula geven voor de ervaren gitarist aan welke geluiden hij uit zijn gitaar moet wringen. Een nummer aanwijzen is bij deze act, die zowel hakt als danst door de verschillende stijlen, dan ook ronduit onmogelijk. Feit is dat het deze Noorse gasten met veel improvisatie goed lukt om een muzikaal geheel te vormen. Een geheel om je ogen bij te sluiten en mee te reizen.  

HET MOMENT

Ieder bandlid is in het bezit van een koffer vol met effecten waar ook gretig gebruik van gemaakt wordt. Wanneer een van de gitaristen dan ook nog een taperecorder tegen zijn snaren aan duwt bereikt het optreden een experimenteel hoogtepunt. En het werkt. 

HET PUBLIEK

Het publiek in een goedgevuld Extase is onder te verdelen in twee groepen. De ene groep bestaat uit mensen die komen en blijven vanwege het muzikale aspect. De andere groep bestaat uit mensen die op een nomadetocht zijn langs al het moois dat Incubate te bieden heeft. De sfeer is relaxed en beide groepen belonen de band tijdens de schaarse stille momenten met applaus.  

HET OORDEEL

De unieke stijl van Moon Relay komt oprecht over tijdens dit optreden. Het muzikale geheel is hard en straalt tijdens de momenten van improvisatie. Dat het deze experimentele band niet lukt om iedereen te raken in Extase is logisch, maar dat zal niemand onthouden.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg