#Incu14: Magik Markers brengen de noiserock naar Extase #Incu14: Magik Markers brengen de noiserock naar Extase

Hecht drietal verzorgt weldadig schurende performance

, Wouter de Waal

#Incu14: Magik Markers brengen de noiserock naar Extase

Hecht drietal verzorgt weldadig schurende performance

Wouter de Waal ,

Vele jaren geleden sloegen we Magik Markers eens met veel genoegen gade op een festival voor undergroundcultuur in Hasselt. Inmiddels hoeven we niet meer naar een dergelijk festijn af te reizen om zo’n band te kunnen aanschouwen: dankzij Incubate zien we het Amerikaanse trio deze donderdag een niet bepaald gestroomlijnde, maar daarom niet minder enerverende show in Extase weggeven.

HET CONCERT
Magik Markers, Extase, donderdag 18 september 2014

DE ACT
Een frontdame die zich uitleeft op zang en gitaar, ondersteund door een rammelende mannelijke ritmesectie. Het geluid van de band is duidelijk sterk georiënteerd op de herrieachtige rock die in de jaren tachtig in Amerika opkwam (denk aan de acts rond SST Records en dergelijke), met een belangrijke rol voor gepassioneerde gitaarmishandeling binnen de context van liedstructuren die bij vlagen onverwacht pakkend en meeslepend kunnen zijn. Tussen nummers door is er veel ruis, vandaag in het bijzonder omdat de bandleden regelmatig in de clinch liggen met de techniek, maar wanneer alles op zijn plaats valt, doet deze band zijn magische naam zonder meer eer aan.

HET MOMENT
Aan het slot van dit aangenaam zwabberende concert schotelt de band ons een glorieuze proeve van extatisch geluidsgeweld voor, die nog lang in onze oren naklinkt.

OOK OPMERKELIJK
Het contrast tussen het schattige voorkomen van het gitaarmeisje dat aan het hoofd staat van dit combo en het woest expressieve geluid dat ze op haar instrument weet te produceren.

HET PUBLIEK
… moet de rommelige momenten in de set kunnen doorstaan om uiteindelijk getrakteerd te worden op een hartverwarmende belevenis. Uit het gegeven dat de zaal niet leegstroomt, valt af te leiden dat er genoeg mensen met het benodigde geduld en uithoudingsvermogen aanwezig zijn.

HET OORDEEL
Noiserock zoals noiserock bedoeld is.

DE FOTO
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg