#Incu14: Hoog hippiegehalte bij Holy Wave in Extase #Incu14: Hoog hippiegehalte bij Holy Wave in Extase

Er wordt voorzichtig een dansje gewaagd bij de galmende psychedelische surfpop

, Inge Gruijters

#Incu14: Hoog hippiegehalte bij Holy Wave in Extase

Er wordt voorzichtig een dansje gewaagd bij de galmende psychedelische surfpop

Inge Gruijters ,

Mocht er ooit nog een 'Third Psychedelic Era' van Nuggets uitkomen, dan zou Holy Wave er zeker op passen. Deze Texanen zien er nogal vintage uit, en hun muziek klinkt ook zo. Hun psychedelische garagerock valt prima in de smaak op de late dinsdagavond in Extase.

HET CONCERT

Holy Wave, Extase, dinsdag 16 september 2014

DE ACT

Holy Wave bestaat uit een hecht groepje multi-instrumentalisten die psychedelische garagerock maken. De band kwam begin dit jaar met hun tweede album genaamd 'Relax' en die plaat mogen ze op Incubate komen showen. Het optreden wordt afgemaakt door live visuals. Achterin de zaal staat een man - heel oneerbiedig gezegd - met verf te spelen. De beelden van de als batik of olievlekken door elkaar vloeiende kleurtjes ecoline worden op het podium geprojecteerd en maken de psychedelische hippie-experience compleet.

HET NUMMER

Bij het vrolijke upbeat 'Psychological Thriller' wiegen de heupjes nog nét even wat extra. Er worden voorzichtig wat subtiele dansjes gewaagd in Extase vanavond.

HET MOMENT

De zangeres van Blouse staat zich vlak voor het podium helemaal uit te leven in sensuele dansjes. Ze toont meer enthousiasme voor het optreden van Holy Wave, dan voor het optreden van haar eigen band eerder die avond.

HET PUBLIEK

De mensen voor het podium passen precies bij de mensen op het podium: Mannen in baggy t-shirts of geruite hemden, warrige haren, snoren en baarden. Vrouwen met rode lippen in luchtige jurkjes met vrolijke printjes. Dit is precies 'hun ding' en dat is ook wel te merken. Men vindt het leuk en er wordt zowaar gedanst. Wat verder naar achter staan de mensen met een waarderende blik mee te knikken en een biertje te drinken.

HET OORDEEL

Het kan voor de bands een vloek of een zege zijn, maar bij Incubate is er zoveel te doen dat als je iets niet leuk vindt, dan ga je gewoon weg. Aan de aardig gevulde zaal te zien heeft Holy Wave de test doorstaan. En dat is eigenlijk ook gewoon terecht; de nummers die ze spelen zijn soms hypnotiserend, soms catchy. Soms dromerig, soms juist lekker stevig. Maar bovenal goed uitgevoerd. Het is mooi om te zien dat de bandleden regelmatig van instrument wisselen en de live visuals maken het geheel af.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg