#Incu14: Exivious als Zwitsers uurwerk in Midi

Lokale band laat zich zien

Aäron van der Sanden ,

De jongens uit de buurt. Hoewel het viertal vroeg op de avond speelt belooft Exivious veel goeds. Technisch en progressief gaan weer eens hand in hand. Hopelijk laten de 'boys from the neigbourhood' zichzelf van hun beste kant zien.

HET CONCERT

Exivious, Midi, vrijdag 19 september 2014

DE ACT

Het diepe en zware spel van Exivious zorgt voor een onheilspellende sfeer. De mannen spelen ongelofelijk technisch en daarnaast volledig instrumentaal. Ondanks dat vocale ondersteuning ontbreekt weet het viertal de aandacht van de aanwezigen goed vast te houden. Dit is voornamelijk te danken aan de drummer, die speelt alsof zijn leven ervan afhangt en daarmee de hele band om zich heen laat draaien. Super strak, super gedisciplineerd; petje af. Maar ook de bassist en gitaristen komen weldegelijk in het stuk voor. Rookmachines en lichteffecten maken Exivious, naast onheilspellend, ook erg dynamisch.

HET NUMMER

 Waves of Thought is een nummer van de vorige plaat. Het klinkt super catchy, maar tegelijkertijd heeft het een zwaar diep en ietwat melancholisch karakter. Het nummer beklijft vanaf de eerste toon. 

HET MOMENT

Met veel rook, blauw licht en een toonopbouw die de spanning doet oplopen is de opening van het optreden ook direct hét moment van het optreden. Het onderstreept het karakter van Exivious van meet af aan.  

OOK OPMERKELIJK

Er wordt niet gezongen, maar toch staat er een microfoon op het podium. Gaat die wel gebruikt worden? Natuurlijk, voor die paar woorden richting het publiek! Goedemorgen! En de gitarist die een koptelefoon op had gedurende het gehele optreden zag er ook apart uit. Gelukkig beaamde hij dit zelf ook tussen de nummers door. 

HET PUBLIEK

In eerste instantie is het nog rustig in de zaal, maar naarmate het optreden vordert druppelen de geïnteresseerden binnen. Het is echter geen optreden waar het publiek echt op los gaat, dus de dynamiek lijkt wat dat betreft te ontbreken. Ook de interactie met het publiek kan beter. Het dankwoord aan het einde was dan wel weer heel aandoenlijk, daar scoort de gitarist punten mee.

HET OORDEEL

Een puik optreden, waarbij de afstemming nóg beter kon, gezien het feit dat de mannen elkaar wat ongemakkelijk aankeken tijdens de nummers. Maar de muziek zelf doet de technische muzikant het water in de mond lopen, waarvoor hulde. Exivious is een prima streekproduct.

DE FOTO

plaats hier je embed-code van de tweet