#Incu14: Dodecahedron maakt grote indruk met zeldzame liveshow #Incu14: Dodecahedron maakt grote indruk met zeldzame liveshow

Tilburgse black metalact toont zich van wereldklasse

, Maarten de Waal

#Incu14: Dodecahedron maakt grote indruk met zeldzame liveshow

Tilburgse black metalact toont zich van wereldklasse

Maarten de Waal ,

De combinatie Tilburg en black metal blijkt een bijzonder gunstige. Vorig jaar zagen we op Roadburn nog een zeer overtuigend Nihill aan het werk (dat overigens aan het einde van dit jaar de langverwachte opvolger van ´Verdonkermaan´ uitbrengt); vanavond is het de beurt aan de formatie rond geïmporteerde Tilburger Michel Nienhuis om te laten zien wat ze in huis hebben. Wij hebben de heren nog nooit eerder op de planken getroffen, dus onze verwachtingen zijn hooggespannen.

HET CONCERT
Dodecahedron, Midi, woensdag 17 september 2014

DE ACT
Dodecahedron is een representant van een nieuwe lichting black metaloutfits die aan compositorisch vernuft weet te winnen zonder aan grimmigheid in te boeten. De naam Deathspell Omega valt in dit verband veelvuldig, en het feit dat Dodecahedron de vergelijking met deze Franse meesters goed aankan, spreekt boekdelen.

HET MOMENT
Te veel om op te noemen. Opvallend genoeg zijn het juist de wat rustigere passages die de stemmigheid van het geheel zeer ten goede komen. Zoals het een uitgekiend opgebouwde set betaamt, is het verrassend gevoelige einde het absolute hoogtepunt van dit optreden.

OOK OPMERKELIJK
Over de stageshow is goed nagedacht. De bandleden hebben zich achter zwarte kappen weggestoken en worden slechts door een spaarzaam paars of blauw verlicht, wat de duister-introspectieve sfeer van het optreden sterk bevordert.

HET PUBLIEK
Is in groten getale op komen draven, en blijkens de enthousiaste reacties in de intermissies en aan het einde voor het merendeel net zo onder de indruk als uw verslaggever.

HET OORDEEL
Hulde!

DE FOTO
 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg