#Incu14: Deathcrush verplettert Little Devil #Incu14: Deathcrush verplettert Little Devil

Noorse noise-rock band niet bang voor volumeknop

, Elke Rietveld

#Incu14: Deathcrush verplettert Little Devil

Noorse noise-rock band niet bang voor volumeknop

Elke Rietveld ,

Ze zijn een paar jaar bezig, maar maken pas sinds korte tijd wereldwijd een grote indruk. Zonder ook maar een single uit te brengen, werden ze gevraagd om te spelen op festivals als Roskilde en Eurosonic Noorderslag. Dit keer waren ze op Incubate en bliezen ze het dak er bijna letterlijk van af.

HET CONCERT

Deathcrush, Incubate Little Devil, 17 september 2014.

DE ACT

Omdat deze uit Oslo afkomstige band nog geen jaar bestaat, zijn de uitgebrachte singles schaars. Een album hebben ze niet eens. Maar de singles die ze hebben, staan als een huis. Op plaat klinkt het als een typische hedendaagse noise-rock band. Live, daarentegen, klinkt het alsof Kurt Cobain en Courtney Love in hun heroïne high een muzikale veldslag aan het leveren zijn waarbij de volumeknop vol open staat. 

HET NUMMER

Fun, het tweede nummer van het optreden. Aan het oorverdovende gerag waarmee ze het optreden beginnen komt al snel een einde. Althans, tot op zekere hoogte. De volumeknop wordt een tikkeltje teruggedraait en er is zowaar een aanstekelijk deuntje te ontdekken in het nummer. Met Fun wordt de toon voor de rest van het optreden gezet. Vuig gitaarwerk, harde drums en hier en daar een catchy melodietje.

HET MOMENT

De zangeres/gitarist vindt het leuk om eigenhandig een moshpit te beginnen. Ze springt meerdere malen van het podium en tegen willekeurige mensen uit het publiek. Hoewel de Little Devil ram- maar ook echt ramvol sataat, is er weinig participatie mogelijk vanuit het publiek. Op een gegeven moment is de zangeres het beu en gaat ze op de grond gitaar spelen. 

OOK OPMERKELIJK

Het valt op een gegeven moment even stil. Het lijkt erop dat de zangeres haar tekst kwijt is, maar ze wordt gered door de drummer die doorspeelt en haar stiekem influistert wat het nummer is en voor haar opnieuw aftelt. Storend is het niet. Het moment is zelfs zo klein dat het de meeste mensen in het publiek waarschijnlijk niet eens opvalt.

HET PUBLIEK

Is in grote getalen aanwezig. De Little Devil staat van voor tot achter vol en het is zelfs halverwege het optreden dringen geblazen als je vooraan wil staan. Met hier en daar een zeer fanatieke headbanger en even zo fanatieke crowdsurfer, mag toch wel geconcludeerd worden dat het publiek Deathcrush de moeite waard vindt. 

HET OORDEEL

Als harde drums, nog hardere, vuige gitaren en lekkere wijven uit Noorwegen je ding zijn, is Deathcrush iets dat je zeker nog een keer live meegemaakt moet hebben. 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg