#Incu14: Occulte gebeurtenissen in Extase #Incu14: Occulte gebeurtenissen in Extase

Baptism speelt de blackste metal

, Aäron van der Sanden

#Incu14: Occulte gebeurtenissen in Extase

Baptism speelt de blackste metal

Aäron van der Sanden ,

Het Finse Baptism ademt in alle opzichten black metal uit. De schmink, de kruizen, de diepe tonen; alsof er nooit een andere religie heeft bestaan. Ook de Extase maakt kennis met dit noord-Europese vijftal.

HET CONCERT

Baptism, Extase, vrijdag 19 september 2014. 

DE ACT

Met hun witte schmink, zwarte oogschaduw, lange haren en ontzielde blikken is het duidelijk waar de mannen van Baptism vandaan komen: de hel. Wel tof dat ze een uitstapje konden maken naar Tilburg, om wat vuige Finse black te laten horen.

HET NUMMER

The Worshipper bevat alle kenmerken die het moet bevatten. Snelle gitaarpartijen, zware drums, neerslachtige vocals en een werkelijk desolate blik van het gehele vijftal.

HET MOMENT

Het begin is werkelijk indrukwekkend. De mannen komen op en maken direct een onuitwisbare indruk. En het metalvolk geeft dit extra cachet, door richting het podium te struinen alsof er een heilig ritueel gaat plaatsvinden.

OOK OPMERKELIJK

De lichamen van de bandleden zijn rijkelijk versierd, maar de meest linkse gitarist is een wandelend occult kunstwerk, met tattoo's die zijn hele lichaam inkleuren. Tezamen met het aparte, kortere kapsel, is deze man een echte bezienswaardigheid.

HET PUBLIEK

De Extase was best lekker gevuld, voor een band als Baptism de ideale plek om te spelen tijdens Incubate.

HET OORDEEL

De dooddoener 'je moet er maar van houden' is uitermate van toepassing op deze band en op dit optreden. De kruizen, de schmink, de excessieve hoeveelheid tattoo's; het hoort er allemaal bij. De muur van geluid ook. Wetende dat dit blacker dan black is, kan ik stellen dat Baptism zijn ding goed heeft gedaan.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg