#Incu14: Action Beat & G.W. Sok openen jubilerend Incubatefestival in stijl #Incu14: Action Beat & G.W. Sok openen jubilerend Incubatefestival in stijl

Jonge zwerfhondjes en oude punker geven luidruchtige aftrap

, Maarten de Waal

#Incu14: Action Beat & G.W. Sok openen jubilerend Incubatefestival in stijl

Jonge zwerfhondjes en oude punker geven luidruchtige aftrap

Maarten de Waal ,

De festivalweek van Incubate vangt traditioneel aan met een feestje op een bijzondere locatie. Dit jaar vindt het festijn plaats bij het Textielmuseum, alwaar de 'founding fathers' van het festival het tienjarig jubileum inluiden met een confettiregen. Dit hebben wij helaas net gemist, maar het daaropvolgende optreden van Action Beat en Nederlandse punkrot van een der eerste uren G.W. Sok (ex-frontman van The Ex), waait ons reeds van verre tegemoet wanneer wij met ons fietsje komen aangespoed. Ongetwijfeld heeft heel Oud Noord kunnen meegenieten van dit lawaaiige startschot van de Incubateweek op het binnenplein van het museum.

HET CONCERT
Action Beat + G.W. Sok, Textielmuseum, maandag 15 september 2014

DE ACT
Het uit de UK afkomstige Action Beat hebben we enige jaren geleden al eens op dit festival gezien als dagopener in de Kleine Zaal van 013, en dat concert schudde ons toen zo goed wakker dat we het tot op de dag van vandaag onthouden hebben. G.W. Sok kent elke undergroundliefhebber natuurlijk als de oude frontman van The Ex, een band die qua geluid sterk beïnvloed is door Engelse punk. Een combi die er op papier al goed uitziet dus, en ook in de praktijk blijkt hij heel aardig te werken. Sok heeft in het begin wat moeite boven het gerucht uit te komen (niet gek als je een backing band hebt bestaande uit een bassist, vier (!) gitaristen en drie (!!) drummers), maar dit wordt gaandeweg gelukkig hersteld. De hypnotische rock vormt samen met de immer boze vocalen van GW een mooi bezwerend begin van het zevendaagse Incubateritueel.

HET MOMENT
De band bouwt uitstekend naar een climax toe, en het einde van de set is regelrecht euforisch.

OOK OPMERKELIJK
De drummers meppen veelal al mooi synchroon, maar ook de bij vlagen vrij tegen elkaar in spelende snarenplukkers nemen soms een identieke pose aan, wat associaties oproept met glamrockacts. Erg komisch.

HET PUBLIEK
Sluit qua looks naadloos aan bij het modieus (?) verlopen uiterlijk van de bandleden. Op wat met zonnebrillen en witte shirts uitgeruste geinponems na was de participatie nog niet zeer groot, maar dat hoeft op de vroege maandagavond geen verbazing te wekken.

HET OORDEEL
Incubate is los!

DE FOTO
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg