#Mundial14: Adem inhouden bij Nederland tegen Mexico #Mundial14: Adem inhouden bij Nederland tegen Mexico

WK op festival Mundial

, Renée van der Hoff

#Mundial14: Adem inhouden bij Nederland tegen Mexico

WK op festival Mundial

Renée van der Hoff ,

De druk op het Nederlands elftal is inmiddels opgevoerd door het behalen van de achtste finales van het WK. Ook op Mundial was er op meerdere plekken te zien hoe onze mannen hun best deden om de Mexicanen uit te schakelen. Het was een verwachte zware wedstrijd tegen een tegenstander die zich als nummer twee van groep A plaatste voor de laatste zestien.

Dit wereldfestival wordt bezocht door mensen met allerlei nationaliteiten en er zijn dus ook groepen Mexicanen die hun enthousiasme laten blijken bij de goal van Giovani dos Santos in de 48e minuut. De Nederlandse bezoekers van het festival zijn in de eerste helft erg timide, afwachtend wanneer de eerste goal zou vallen tijdens het gevecht in de eerste helft. In de zon op Fred’s zandstrandje of naast het Parkpodium zijn vooral gespannen gezichten te zien. Tijdens de wedstrijd zijn er nog wat muzikale acts die doorspelen, maar het publiek van Mundial is anderhalf uur lang eigenlijk meer betrokken met het lot van onze 11.

Opperste concentratie in de tweede helft en luid gejuich, gedans en geproost bij het behalen van de gelijkmakende 1-1 in de 88e minuut, gescoord door Wesley Sneijder. Maar het feest breekt pas écht uit als Klaas-Jan Huntelaar met de strafschop de eindstand van de wedstrijd bepaalt en met de 2-1 ervoor zorgt dat het Nederlands elftal doorgaat naar de kwartfinale. De beelden spreken boekdelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg