#Mundial14: meesterlijke freestyle door Joodse rapper Kosha Dillz #Mundial14: meesterlijke freestyle door Joodse rapper Kosha Dillz

Tijd om van je 'stupid lazy ass' af te komen

, Jenny Janssens

#Mundial14: meesterlijke freestyle door Joodse rapper Kosha Dillz

Tijd om van je 'stupid lazy ass' af te komen

Jenny Janssens ,

Met een waslijst aan carrièredingen op zijn Wikipedia-pagina, blijft Kosha Dillz’ main thing toch rappen, en dan voornamelijk freestylen. Daarnaast doet deze Amerikaan alles in zijn eentje: naast rapper is hij ook zijn eigen DJ. Vanavond staat hij in de Hall of Fame, wat in het begin oogt als een lege zaal. Maar niets is minder waar.

HET CONCERT:

Kosha Dillz, Festival Mundial, Hall of Fame, zaterdag 28 juni 2014

DE ACT:

Bij aanvang zit iedereen in de Deck & Decks zaal van de Hall een beetje aan de zijkant te chillen. Kosha voelt de bui al een beetje hangen en als hij vraagt of men er zin in heeft, krijgt hij geheel naar verwachting een "lame woo-hoo".  Maar daarop besluit hij actie te ondernemen. Hij komt van zijn podium af en commandeert iedereen van hun ‘stupid lazy ass’ af te komen. Hij wil mooie meiden, zwarte mensen en dronken blanken voor het podium (huh, wat? Ja, echt), dus sleurt hij iedereen persoonlijk mee. Niet bepaald een warm welkom, maar het werkt wel. In een mum van tijd staat er een grote groep mensen klaar om te feesten met Kosha Dillz. 

HET NUMMER:

Eigenlijk hebben alle nummers van Kosha Dillz wel iets eigens. Iedere keer voordat hij een nummer begint neemt hij even de tijd om het publiek te instrueren. Zo leert hij ons steeds een klein stukje tekst of een beweging die in het nummer van pas komt. Maar bij één nummer gaat hij echt terug naar zijn roots. Van tevoren kondigt hij aan dat hij een Hebreeuws/Spaans nummer gaat doen, maar dat wij op bepaalde momenten wel ‘’YES, YES’’ kunnen mee scanderen. 

HET MOMENT:

Al bij een paar nummers liet Kosha zijn freestyle-skills zien, maar dan komt zijn echte momentje van trots. Hij vraagt de mensen die vooraan staan om een voorwerp uit hun tas te pakken en deze op het podium te leggen. En, je raadt het al, hier gaat hij een heel nummer over freestylen. En hoe! Hij maakt een volwaardig nummer van ruim drie minuten over willekeurige items van het publiek: een paspoort, een ansichtkaart, een sieraad, een zonnebril, en de lines erover zijn stuk voor stuk briljant. 

HET PUBLIEK:

Hoewel er in het begin maar een karige opkomst is in de Hall of Fame, weet Kosha Dillz in een mum van tijd een groot publiek te trekken. En dat publiek wordt alsmaar groter. Kosha heeft een zekere gunfactor en betrekt (letterlijk) iedereen bij zijn optreden. Hij springt regelmatig het publiek in om met mensen te dansen, ze een aai over de bol te geven of even een selfie met ze te maken. Hij laat zelfs een jongen uit het publiek die staat te filmen het podium op voor een beter uitzicht. Waar hij vorig jaar op Incubate nog voor een karige dertig man stond te performen, staat hij nu voor ruim driehonderd mensen op Mundial. En daar is hij een partijtje trots op. Dat mag ook wel, want de beste man doet het allemaal zelf. 

HET OORDEEL:

Deze rapper is all the way from The States hierheen gekomen, met weinig slaap achter de rug, maar zijn doel is om hier een feestje van te maken. En dat lukt hem meer dan aardig, ook al staat hij maar in zijn eentje. Hij vraagt nog om een applausje voor zijn eigen DJ-skills, om vervolgens erachteraan te vermelden dat het een kwestie is van iTunes en op play drukken… Ach wat maakt het uit, voor een goed staaltje hiphop en keihard feesten is Kosha Dillz in de Hall of Fame toch echt the place to be.

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg