3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De zomer nadert zijn einde, de scholen gaan weer van start. Op concertgebied betekent dit dat het (buiten)festivalseizoen bijna voorbij is, maar daarvoor in de plaats krijg je heel veel clubshows. De derde week van de maand telt er zelfs vele tientallen, ja honderden kriskras door de stad, met dank aan het immer geweldige Incubate.

DEFTONES – 3 SEPTEMBER, JUPILER ZAAL 013
Mocht je nog wat geld overhebben van de zomervakantie, dan kun je dat deze dinsdag meteen aanwenden voor een concert van Deftones. Met hun laatste album ‘Koi No Yokan’ hebben de Amerikanen overtuigend bewezen nog steeds tot de top van het harde genre te behoren, dus dat geeft goede hoop op een mooie live show. Three Trapped Tigers trapt de avond in stijl af.

LIFE’S ELECTRIC – 4 SEPTEMBER, CUL DE SAC
Voor een fijn voorbeeld van de hedendaagse trend om als band buiten de platenmaatschappijen om een muziekcarrière op te bouwen, kun je de eerste woensdagavond van de maand in Cul de Sac terecht. Daar zal rockband Life’s Electric laten zien wat het met een hechte publieksbinding bereikt heeft, helemaal gratis en voor niets.

KINKOBRA + REMEMBER OCTOBER – 6 SEPTEMBER, HALL OF FAME
Twee dagen later treffen we in Hall of Fame twee andere jonge en aanstormende rockcombo’s aan. KinKobra heeft als voorprogramma van Triggerfinger en via radio en tv al aardig wat aandacht vergaard, Remember October doet het tot nu toe vooral goed met YouTube-filmpjes en een verse eerste EP. Gaat dat zien en laat je inpakken door de collectieve energie van deze bands.

DE OPENING – 7 SEPTEMBER, WILLEM II STRAAT
Evenals voorgaande jaren opent de Willem II Straat het culturele seizoen met een gezamenlijke manifestatie, waarin onder andere plaats is voor een gratis concert van André van den Boogaart & De Rauwe Rand in Paradox en de start van de expositie ‘Corner Shots’ van fotograaf William van der Voort in De NWE Vorst. Langskomen en jezelf verbazen is dus het devies.

PELGRIM EP RELEASE – 7 SEPTEMBER, STAGE01 013
Heb je die avond geen geld voor het jazzconcert van Oene van Geel en consorten, verplaats je dan gerust naar Stage01. Daar staan de lokale metalcore helden van Pelgrim namelijk voor nop hun EP te presenteren, gesteund door hun kameraden in As Prayers Fail, Reaching For Dawn en As Heavens Collide. Als dat geen snoeihard feest gaat worden, weten we het ook niet meer.

STEELWING – 11 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Veel traditionele metal op het programma in Little Devil deze maand, niet in de laatste plaats met dank aan Mario van Mario’s Metal Meeting, die in september maar liefst twee bijeenkomsten presenteert. Voordat het zover is, doen de Zweden van Steelwing echter nog even het café aan. Ondanks hun prille leeftijd hebben ook zij zich met succes gewijd aan klassiek zwaar metaal.

DAGRÁSS CD PRESENTATIE – 14 SEPTEMBER, PARADOX
Heb je na al dat versterkte geweld behoefte aan wat ingetogen akoestisch werk, dan ben je meer dan welkom bij de presentatie van de nieuwe EP van lokaal zang/gitaar duo Dagráss. Die luistert overigens naar de klinkende naam “0”, en dat is ook precies de hoeveelheid euro’s die je kwijt bent aan de entree in Paradox vandaag. Gewoon lekker langskomen kortom.

HOLLIS BROWN – 15 SEPTEMBER, STAGE01 013
Genoeg fraaie rootsmuziek in 013 de laatste tijd. Kun je vijf dagen eerder al genieten van singer/songwriters Sean Rowe en John Carrie, vanavond is er een gratis show van het opkomende americanagezelschap Hollis Brown. Terwijl Ed Kowalczyk staat te spelen voor een uitverkochte, dus stampvolle grote zaal, kun jij deze band mooi bewonderen in de intimiteit van Stage01.

INCUBATE – 16 T/M 22 SEPTEMBER, OVERAL IN TILBURG
Kijk je op de stijlvol vormgegeven webpagina van Incubate naar de line-up van dit jaar, dan zie je onmiddellijk naast de boze zwart-wit foto van black metal bende Immortal de kleurrijke fantasieprent van de meisjes van CocoRosie. Een betere illustratie van de alomvattendheid van dit zevendaagse feest valt moeilijk te geven. Rest je enkel nog even een kaartje te kopen.

FUGARA – 27 SEPTEMBER, PARADOX
Ben je bekomen van dat grootse festival en toevallig niet van de partij bij Baroness in 013, dan kun je jezelf vanavond bij Paradox vervoegen voor een avontuurlijke blik op de geïmproviseerde muziek. Achter Fugara gaan altsaxofonist Paul van Kemenade, pianist Stevko Busch, trompettist Markus Stockhausen en slagwerker Markku Ounaskari schuil. Dat moet wel vuurwerk opleveren.

LANDMARK 105 – 28 SEPTEMBER, EXTASE
De geroutineerde rockband Landmark 105 behoeft in deze contreien natuurlijk geen introductie meer, dus kunnen we ons beperken tot de constatering dat men de laatste zaterdag van de maand in Extase speelt, dat dit optreden gratis is, dat er welbeschouwd nauwelijks goede redenen zijn om niet te komen en dat je jezelf derhalve die dag maar weer eens van de bank moet lostrekken.

CROCODILES + GIRLS NAMES – 29 SEPTEMBER, KLEINE ZAAL 013
Ten slotte kan de indiefanaat aan het einde van de maand nog het hart ophalen bij Crocodiles en Girls Names, een tweetal bands dat ergens tussen postpunk, wave, shoegaze en psychedelica gesitueerd kan worden. Eerstgenoemde heeft al indruk gemaakt op een voorgaande editie van Incubate, de tweede krijgt nu ook de mogelijkheid het publiek te overrompelen. Vooral gaan dus.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg