Poprondecircus strijkt vrijdag in Tilburgs centrum neer

29 acts spelen in heel de stad

Redactie 3voor12/Tilburg ,

Aanstaande vrijdag strijkt het rondreizende popfestival Popronde weer neer in Tilburg. 28 diverse acts verspreiden zich over 15 locaties.

De avond wordt afgetrapt in platenzaak door de Hagenese folkartiest dyzack. Voor liefhebbers van rustigere muziek begint de Popronde sowieso goed met singer-songwriter Dotan in Bolle en popmuziek van MADI in kledingzaak (!) SOLIDD. Naast de winkel is er een andere nieuwe locatie toegevoegd aan het programma; in Berlijn Café aan de Korvelseweg speelt daar om tien uur 's avonds het indiepoptrio Über-Ich.

Evenals vorig jaar is de Cul de Sac het toneel van 3voor12's Hollandse Nieuwe met de meest veelbelovende bands van dit moment. Vanaf half negen spelen daar S As In Assassins, Kids With Guns, Palio SuperSpeed Donkey en mag Wannabeastar om twaalf uur afsluiten met haar live-band. Strippespaal mogelijk inbegrepen. Mogelijk ook niet.

Voor de nachtbraker is 013 de plek bij uitstek. Daar laat producer Fellow vanaf kwart voor één de zaal zweten met zijn tropische beats. Om half twee sluit in 013 Super909 af. De samenwerking tussen discoproducer Quinten 909 en rapper F Super moet ervoor zorgen dat iedereen met een vrolijke glimlach naar bed kan gaan.

3voor12/Tilburg doet verslag van de Popronde. Wil je horen wat er allemaal vrijdag staat op te treden? Check de sampler op de Luisterpaal. Voor het volledige programma, zie de Popronde-site van Tilburg.