Festival Mundial verhuist naar Spoorzone

Na 25 jaar Leijpark 'tijd voor verandering'

Bas van Duren ,

Festival Mundial verhuist na 25 jaar van het Leijpark naar de Spoorzone. Volgens de organisatie van het festival is het tijd voor verandering en zoekt het bewust een plek op dat meer in het 'culturele' hart van Tilburg ligt.

De Spoorzone achter het Centraal Station is volgens Mundial een 'inspirerende omgeving' die kansen en mogelijkheden bieden om het festival van nieuw elan te voorzien. Het gebied was voorheen een industrieel gebied waar onder andere de NS een Werkplaats had, stoomketelfabriek Deprez zetelde. Tegenwoordig is het een broedplaats van culturele instellingen en worden er appartementen gebouwd.

Festival Mundial is van plan om zowel in de gebouwen als buiten op het terrein het festival te organiseren. Tegenover het Brabants Dagblad hebben directeur Jan Drissen en mede-directeur Erwin Schellekens laten weten dat de verhuizing niet is ingegeven door financiële redenen. Het festival was de laatste paar maanden in het nieuws vanwege diverse subsidieaanvragen. Een verzoek bij het Fonds voor Podiumkunsten werd wel geaccepteerd, maar het budget was niet toereikend genoeg. De provincie heeft wel subsidie toegezegd.