Elske DeWall overtuigt met humor en geweldige stem

Zangeres praat veel, maar laat publiek continu genieten

Imme Rindt ,

Voor haar najaarstour kon Elske DeWall de 013 natuurlijk niet overslaan. In de kleine zaal brengt ze haar prachtige stem ten gehore, dat in combinatie met voorprogramma Someday voor een brave, maar hele aangename avond zorgt.

Normaliter vijf man sterk, maar vanavond zijn ze er met z’n drieën. Met twee gitaristen en een toetsenist voorzien de Nederlanders van Someday de kleine zaal van rustige gitaarmuziek. Karim ten Veer voorziet dit geheel met zijn John Mayer-achtige stem van de vocalen en doet mijn zijn langere, donkere lokken menig meisje zwijmelen. 

Nadat de vierkoppige band van DeWall het podium heeft betreden, komt even later de zangeres zelf onder luid gejoel het podium op. Na een krachtig begin, is er tijdens het middenstuk even de ruimte om op adem te komen, waarna DeWall haar hit ‘Stains On My Heart’ in zet, gevolgd door een reeks nummers met enorme uithalen, waaruit nog maar eens blijkt wat voor begenadigde zangeres ze is. 

Gedurende het optreden is er opvallend veel interactie met het publiek. Zo deelt DeWall een vijf minuten lange en met humor doorspekte anekdote over Carole King, waarna ze met het aan King opgedragen ‘Home Again’ begint. Het hele optreden lang is het de zangeres die in de spotlights staat, maar desalniettemin laat ze haar band niet onbenut. Het ene moment zingt ze wat riedeltjes bij de gitarist in de microfoon, of speelt ze gitaar richting de drummer. 

En zo weet DeWall met catchy popnummers, een geweldige stem en humor het publiek continu in haar greep te houden. Niet alleen lijken haar band en zij van de avond te genieten, maar ook het publiek verlaat de zaal met een brede lach op het gezicht.