Tweede editie Onder Invloed in 013 zeer geslaagd

Drie prima artiesten zorgen voor een avond vol mooie muziek, humor en gezelligheid

Tomas Derckx ,

Ditmaal heeft Lucky Fonz III het geluk wel mee en is hij niet ziek, mogen we genieten van de rauwe stem van Mathijs Leeuwis en krijgt Onder Invloed bezoek van de Welshe Davie Lawson. Drie totaal verschillende mannen, maar alle drie hebben ze dezelfde missie: muziek maken en genieten.

Mathijs Leeuwis

De in Waalwijk geboren Mathijs begon zijn carrière in het Engels maar na zijn debuut besluit hij al snel verder te gaan in het Nederlands, iets waar zijn warme stem uitstekend voor geschikt is. Vandaar dat Mathijs het ook voor elkaar krijgt om de hele zaal aandachtig te laten luisteren. Zodra hij begint met zingen verandert zijn hele houding. Van een wat onrustige, vrolijke jongeman naar een rustige, volwassen zanger. Het gevaar van zo’n set is dat het na een tijdje verveeld. Leeuwis krijgt moeite om de aandacht van het publiek vast te houden en als de mensen zachtjes beginnen te praten is de hele beleving weg. 

Lucky Fonz III

Zodra Lucky Fonz (echte naam Otto Wichers) zijn lippen aan de microfoon zet en zachtjes begint te zingen is de zaal meteen muisstil. Hij opent zijn set met, jawel, Edelweiss. Hij stopt, hij lacht en maakt een grapje. Zo gaat het de hele set door. Fonz onderbreekt zijn liedjes graag om een korte anekdote te vertellen, en smeekt bijna of het publiek vragen aan hem wil stellen. Dit heeft hij nodig, aangezien zijn zangkwaliteiten en zijn Engels niet bepaald goed zijn. Toch stoort het niet. Lucky Fonz III is een hele show, van het begin tot het einde blijf je geboeid en worden je lachspieren aardig aan het werk gezet. Hij laat het hele publiek meefluiten, neemt verzoekjes aan om te bewijzen dat hij elk liedje kan spelen en vertelt over zijn bezoek bij Koffietijd. Je haat hem, of je houdt van hem, maar niemand kan om Lucky Fonz III heen en dat is al een kunst op zich.  

Davie Lawson

Na het optreden van Lucky Fonz is het publiek nog onrustig, dit is ten nadele van de Welshe zanger (en basisschoolleraar) Davie Lawson. De eerste twee liedjes klinken wat rommelig maar daar laat Davie niks van merken. Lawson en zijn bandgenoten herstellen zich snel en ook het publiek heeft zijn rust gevonden en luistert aandachtig. Davie wisselt zijn set prima af met rustige liedjes en vrolijke opzwepende muziek. Als tegen het einde een storend geluid klinkt (waarschijnlijk muziek uit de StageO1) verliest Davie weer even de aandacht. Gelukkig weet hij zijn set wel prima af te sluiten met de hulp van Lucky Fonz die mee komt helpen op de piano. Een prima afsluiter voor weer een geslaagde editie van Onder Invloed.