Shaking Godspeed ragt zich een weg door 013

Bombay Show Pig aangenaam voorprogramma

Wouter de Waal ,

Eerder dit jaar kwamen de drie onwijzen uit het Oosten met hun tweede langspeler ‘Hoera’ op de proppen, afgelopen vrijdag bewezen de mannen van Shaking Godspeed met een krakende, rammelende show in de Kleine Zaal dat die plaat live nog rauwer en onaangepaster klinkt dan uit de speakers thuis.

BOMBAY SHOW PIG
Het bal wordt echter geopend door Bombay Show Pig, een fris Hollands tweetal bestaande uit een jongen op gitaar en een meisje achter de drums. Geen onbekend gezicht in de indierock van het afgelopen decennium natuurlijk, maar met hun tegelijkertijd speelse en afgepaste nummers waarbinnen hier en daar ook ruimte is voor wat elektronica, brengen ze tóch een eigen geluid naar voren. Beginnend met hun hitje 'Sancho Panza' wurmt het duo zich door een aardig diverse set met een uitgekiende lichtshow als bonuselement. Een leuk begin van de avond.

SHAKING GODSPEED
Waar de eerste band tamelijk precies te werk gaat, laat Shaking Godspeed de teugels vreugdevol vieren op het podium. Het trio weet na verscheidene jaren intensief samenspelen heel goed wat men aan elkaar heeft en frontman Wout Kemkens neemt regelmatig de tijd om zijn instrument in beste bluesstijl vrij te laten janken, zeker tegen het einde van het concert.

Die ruimte is er ook, aangezien de rockaanval van het drietal in essentie heel elementair is en dicht tegen de wortels van het genre aanschurkt. Met de traditionele toegift 'Going Down', een cover die inmiddels grondig geannexeerd is door de band, wordt dat punt nog eens extra benadrukt.

Energiek springt Kemkens direct daarna van het podium om achter het verkoopstandje in de foyer plaats te nemen en een praatje met enthousiaste bezoekers te maken. Rock zoals rock bedoeld is.