Mr.Polska’s elektronische dierentuin gaat los in 013

Buitenaardse Boaz-beats en persiflage-Pool hebben uitverkochte Kleine Zaal in hun macht

Dirk Stolk ,

Hoewel de show van vanavond staat aangekondigd als Mr.Polska’s tour bij zijn solo-album ‘Waardevolle Gezelligheid’, heeft de –vandaag niet bebaarde- man zijn hele collectief meegenomen. Samen met producer Boaz v/d Beats en rappers Leo v/d Flows, Steph, JeBroer en Digitzz staat de naam Nouveau Riche centraal waarmee de Pool eerder al een album uitbracht.

Voordat de show echt losbarst mogen JeBroer en Digitzz zelf wat tracks ten gehore brengen, waardoor menig meisjesharten op de eerste rij zichtbaar sneller gaan kloppen. De leeftijd ligt vanavond dan ook aanzienlijk laag in de zaal, wat zeer waarschijnlijk te maken heeft met clubkneiter ‘Vinger Op De Klitter’ en het geweten dat de shirts van de mannen later uitgetrokken worden. Gelukkig duurt de stoere praat van JeBroer niet lang en wordt Polska met behulp van het publiek en een fles wodka het podium op gelokt.

Vanaf dat moment begint de zegetocht van de artiest. Genadeloos wisselen house, techno, hiphop en vooral veel dubstep elkaar af en kan er werkelijk niks meer fout gaan. De raps kennen geen diepgang en zijn met potten augurken, huizen op bergen en ‘de oostblokleef’ heuse persiflages op de Poolse typeringen. De opzwepende beats zorgen voor de dansbaarheid van de muziek en bouwt met vlagen een grote pit voor het podium.

Als de kant met jongens het gevecht in de wall of death wint en Mr.Polska al crowdsurfend bier heeft gehaald bij de bar, is het over met de pret. Een uitverkochte Kleine Zaal blijft dampend achter en wordt bij buitenkomst weer door de ouders opgewacht. Waardevolle Gezelligheid.