Één lange gitaarsolo bij Symphony In Blues in 013 Één lange gitaarsolo bij Symphony In Blues in 013

Goed feest onder begeleiding van de beste blues en een geweldige sfeer

, Raoul Markaban

Één lange gitaarsolo bij Symphony In Blues in 013

Goed feest onder begeleiding van de beste blues en een geweldige sfeer

Raoul Markaban ,

Afgelopen zondag was hij daar dan eindelijk: de eerste editie van Symphony In Blues. Een paar uur lang stond de Dommelsch Zaal in het teken van een aantal van de beste gitaristen die de blueswereld ons te bieden heeft. Naast Nederlandse gitaarhelden als Julian Sas en Ted Oberg, stonden ook internationale sterren als Matt Schofield, Ian Siegal en natuurlijk Snowy White op de poster.

Goed feest onder begeleiding van de beste blues en een geweldige sfeer

Afgelopen zondag was hij daar dan eindelijk: de eerste editie van Symphony In Blues. Een paar uur lang stond de Dommelsch Zaal in het teken van een aantal van de beste gitaristen die de blueswereld ons te bieden heeft. Naast Nederlandse gitaarhelden als Julian Sas en Ted Oberg, stonden ook internationale sterren als Matt Schofield, Ian Siegal en natuurlijk Snowy White op de poster. Ook de vrouwelijke inbreng werd vertegenwoordigd met Ana Popovic en Tineke Schoemaker.

Voorafgaand aan de show is overal in 013 te zien dat het qua organisatie vanavond wel goed zit. Voor de mensen die van ver hebben moeten komen, valt er nog een broodje te nuttigen en voor de verzamelaar is er naast de 'standaard' shirt-stand zelfs een heuse CD-markt aanwezig. Als de avond dan echt begint, valt gelukkig gauw te concluderen dat het ook met het geluid wel goed zit vanavond. In de uurtjes die daarop volgen zullen echte gitaarmannen als Julian Sas, Snowy White, Matt Schofield en Ian Siegal (met gebroken voet en vertraagd door een ietwat amateuristisch lijkende geluidsman, maar desondanks een spetterende show) de ene na de andere virtuoze gitaarpartij ten gehore brengen.

De vocale inbreng van vanavond komt vooral van Tineke Schoemaker, die een aantal hele sterke covers zingt; haar vertolking van I'd Rather Go Blind, vanavond onder begeleiding van het Magnum Opus Orchestra, in het bijzonder. Ook de vocalen van Ian Siegal mogen niet onbesproken blijven. Zijn ingegipste been vormt vanavond geen obstakel, maar fungeert juist als een extra instrument om de maat mee aan te geven. Dit zorgt er in combinatie met de rauwe stem van de man andermaal voor dat het publiek er een feestje van maakt. Dat is trouwens niet de enige keer, want de sfeer zit er vanavond goed in.
 
Al met al kan deze eerste editie van Symphony In Blues een goede start genoemd worden. Alles zat dan gelukkig ook mee, ondanks dat het op een zondagavond stond gepland was de zaal goed gevuld, zat de sfeer er goed in en was het vooral muzikaal meer dan prima in orde. Plannen voor een vervolg zijn nog niet bekend, maar na een succes als vanavond kan dat bijna niet uitblijven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg