Aktion van Nitsch verhuist naar Zwijsenpand Aktion van Nitsch verhuist naar Zwijsenpand

Omstreden kunstenaar mocht niet in het Clarissenklooster optreden

, 3VOOR12/Tilburg

Aktion van Nitsch verhuist naar Zwijsenpand

Omstreden kunstenaar mocht niet in het Clarissenklooster optreden

3VOOR12/Tilburg ,

Hermann Nitsch, de hoofdgast van Incubate, zal zijn omstreden Aktion op zaterdag doen in het Zwijsenpand. Eerder werd bekend dat hij in het Clarissenklooster niet meer welkom was: eigenaar TBV Wonen trok zich vorige week terug toen commotie over het gebruik van een dood varken losbarstte.

Omstreden kunstenaar mocht niet in het Clarissenklooster optreden

Hermann Nitsch, de hoofdgast van Incubate, zal zijn omstreden Aktion op zaterdag doen in het Zwijsenpand. Eerder werd bekend dat hij in het Clarissenklooster niet meer welkom was: eigenaar TBV Wonen trok zich vorige week terug toen commotie over het gebruik van een dood varken  losbarstte.

Incubate maakte gisteren bekend dat het Zwijsenpand aan de Gasthuisring het nieuwe podium voor het optreden van Nitsch is. Het festival zocht al een paar dagen naar een geschikte locatie en hield NS16, de werkplek van Incubate, achter de hand.

Woningcorporatie TBV Wonen trok het Clarissenklooster aan de Lange Nieuwstraat terug als locatie. Directeur Rob Vinke vertelde in Brabants Dagblad: "Ik vind deze kunst voor deze locatie te heftig." De beslissing van de corporatie kwam na de aangifte tegen de zogeheten 'Aktion' van Nitsch. Twee dierenorganisaties zijn van mening dat Nitsch met het gebruik van een dood varken in zijn optreden de dierenwet overtreedt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg