3VOOR12/Tilburg stelt voor: Dearworld, 3VOOR12/Tilburg stelt voor: Dearworld,

"Dansbare sloopkogel-muziek die je dwingt tot bewegen"

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg stelt voor: Dearworld,

"Dansbare sloopkogel-muziek die je dwingt tot bewegen"

3VOOR12/Tilburg ,

Dearworld, (die komma hoort bij de bandnaam) is een nieuwe band met één voet in Oss, één in Tilburg en nog een voet in Utrecht. In het korte bestaan van Dearworld, heeft de band al een optreden bij 3FM en op het Solar Festival bemachtigd. Komende vrijdag speelt ze op het jubileum van 3VOOR12/Tilburg. Wij vroegen de band om zich even netjes voor te stellen voor ze de Bat Cave op stelten komt zetten.

"Dansbare sloopkogel-muziek die je dwingt tot bewegen"

Dearworld, (die komma hoort bij de bandnaam) is een nieuwe elektro-rockband met één voet in Oss, één in Tilburg en nog een voet in Utrecht. In het korte bestaan van Dearworld, heeft de band al een optreden bij 3FM en op het Solar Festival bemachtigd. Komende vrijdag staat ze op het jubileum van 3VOOR12/Tilburg op de planken; haar eerste optreden in Tilburg. Wij vroegen de band om zich even netjes voor te stellen voor ze de Bat Cave op stelten komt zetten.

Dearworld, bestaat uit singer-songwriter Robin Borneman, soundingenieur en bassist Eev Doomernik, technodrummer Ron Helvoirt en toetsenist Huub van Loon (een bekend gezicht voor fans van Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra). Robin Borneman voert het woord.

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
Wij zijn al heel lang heel goede vrienden, maar hebben allemaal een compleet andere muzikale belevingswereld. Inmiddels zijn we goed op de hoogte van onze eigen capaciteiten als muzikant. We waren met zijn allen op een technofeest, zagen de dj en de mensen uit hun dak gaan en wisten: dit moeten wij ook gaan doen. Maar dan écht!

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
Dearworld,: Als aanhef voor (bijvoorbeeld) een dagboek is de naam de inleiding voor de teksten, die nogal wat heftige emoties verbergen. Verder kan de naam zowel positief als sarcastisch worden geïnterpreteerd. Bovendien is het een naam die meteen duidelijk maakt dat het om een serieuze act gaat.

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
Overwegend elektronrock: denk aan rocksongs gespeeld door robot-dj’s op synths en jaknikkers op drumcomputers in een operahuis. Ook hebben we wat songs die meer de diepte ingaan en daardoor misschien beter kunnen worden gedefinieerd als techno/dance. Dansbare sloopkogelmuziek die je dwingt tot bewegen. Het is een vast gegeven, zo’n genre, de kern van het spel. Maar natuurlijk gaat het vooral om wat je als individueel bandlid meebrengt naar de repetitie. Dát is bepalend voor je sound, en daarom zou ik willen zeggen: luister zelf!

WAAR REPETEREN JULLIE?
In een afgelegen huis op een oude dumpplaats in de polder, geïsoleerd van de grote mensenwereld. Wij hebben hier met zijn allen één geschikte ruimte schoongemaakt en vervolgens als een ruimteschip ingericht.

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
Oren! Er zijn verschillende intenties en doelen binnen de band. Dansbaarheid is een belangrijke; mensen moeten kunnen losgaan! Voor de mensen die willen graven bieden wij ze ook een schep. Lees de teksten maar.. Verder willen we laten zien dat het bij elektronica niet altijd 1 iemand hoeft te zijn die aan knopjes staat te draaien. Voor onszelf proberen we een boterham te verdienen met wat we het leukst vinden en dat is natuurlijk Dearworld. Als we in ruil voor die boterham de kans krijgen om de machtszuilen van het kapitalisme omver te werpen en een totale revolutie te ontketenen, is er natuurlijk geen haar op onze hoofden die daarover zal twijfelen.

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
Ja hoor:

4 september, Vijf Jaar 3VOOR12/Tilburg - 013 - Tilburg

2 oktober, Effenaar - Eindhoven

20 november, Groene Engel - Oss

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
Nummer 1... ten opzichte van wat? Het is commercieel succes, niet op prestatie gericht. Dan liever een platencontract. Studiotijd is enorm duur en wij zijn behoorlijk arm. Bovendien zou het een goede stok achter de deur zijn om alles uit de kast te halen. Wat we wel belangrijk vinden is dat we samenwerken met mensen die persoonlijk affiniteit hebben met onze muziek. We proberen het in elk geval zo oprecht mogelijk te houden.

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
Omdat ze altijd op hun hoede moeten zijn. Het zijn roerige tijden. Onze bassist heeft een donkerrode stropdas. Dan weet jij wel waar ik het over heb!

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
Als je je down voelt; ga naar de winkel en koop nieuwe schoenen. Dat helpt! Of check onze MySpace of Hyves om te kijken hoeveel eelt er op je ziel en onder je voeten zit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg