Popronde 2009 maakt programma Tilburg bekend

Daybroke en Bradley's Circus treden op in eigen stad

De Popronde doet voor het derde achtereenvolgende jaar Tilburg aan. In veertien poppodia en cafés in het centrum zijn op vrijdagavond 30 oktober achttien bands en live-acts te zien in het kader van het reizende festival. Opvallend is het optreden van twee bands uit Tilburg, namelijk Daybroke en Bradley's Circus.

Daybroke en Bradley's Circus treden op in eigen stad

De Popronde doet voor het derde achtereenvolgende jaar Tilburg aan. In veertien poppodia en cafés in het centrum zijn op vrijdagavond 30 oktober achttien bands en live-acts te zien in het kader van het reizende festival. Het festival is gratis te bezoeken en probeert een beeld te geven van wat er anno 2009 in Nederland op live muziekgebied gebeurt. Op de Heuvel staat op 30 oktober een informatiecaravan waar 's avonds programmaboekjes af te halen zijn en cd's van de deelnemende bands verkocht worden.

Op het programma staan onder andere indie-bands als Skipper en Lola Kite, rock van The Mad Trist en Barbarella, elektro van MilkMoneyMaffia en Quick & Brite en singer-songwriters Winnie en Tommy Ebben. Opvallend is het optreden van twee bands uit Tilburg, namelijk Daybroke en Bradley's Circus. Er zijn veel Tilburgse bands geselecteerd voor Popronde, maar doorgaans staan er op een editie van het festival alleen bands van buiten de stad. Tilburgse acts die zich in andere Popronde-steden mogen presenteren zijn onder andere This Is Total War, Hooghwater, Fremdkunst en Landmark 105.

De Popronde is voor nieuwe Nederlandse bands een kans om speel- en tourervaring op te doen en buiten hun eigen regio op te treden. In elk van de 22 deelnemende steden spelen op dezelfde avond tientallen bands op verschillende locaties. Het festival is nu bezig met de achtste jaargang en was eerder een opstapje in de carrières van onder andere The Sheer, Lucky Fonz III, De Staat, Voicst en Elle Bandita.

Meer informatie over de Popronde in Tilburg vind je op de website van het festival.