‘Nieuwe Judas’ Huoratron stampt, scheurt en beukt op Playgrounds Festival ‘Nieuwe Judas’ Huoratron stampt, scheurt en beukt op Playgrounds Festival

Introvert S.T. Cordell slaat kamp op tussen bar en rookhok

, Raoul Markaban

‘Nieuwe Judas’ Huoratron stampt, scheurt en beukt op Playgrounds Festival

Introvert S.T. Cordell slaat kamp op tussen bar en rookhok

Raoul Markaban ,

De tweede avond van Playgrounds Festival beloofde wederom heel wat voor de electroliefhebber. Huoratron scheurde de Kleine Zaal van 013 na voorbereidend werk van S.T. Cordell, Seymour Bits en The Longmen finaal aan gort.

Introvert S.T. Cordell slaat kamp op tussen bar en rookhok

De tweede avond van Playgrounds Festival beloofde wederom heel wat voor de electroliefhebber. Huoratron scheurde de Kleine Zaal van 013 na voorbereidend werk van S.T. Cordell, Seymour Bits en The Longmen finaal aan gort.

S.T. CORDELL
De heren van S.T. Cordell openen de avond niet in de Kleine Zaal, zoals gepland, maar in de foyer van 013. Het zestal heeft haar kamp opgeslagen tussen de bar en het rookhok in. De mannen van S.T. Cordell maken fijne, dansbare electro. Naast een zanger, bassist, drummer en percussionist bestaat de band uit een geluidsman en een heuse cassettebandjestovenaar. Met een helm op het hoofd die aan die van de mannen van Daft Punk doet denken, weet de zanger van S.T. Cordell bijpassende dronegeluiden voort te brengen.  Ook een mondharmonica is hem niet vreemd. Een leuke, maar ietwat introverte opener van de avond.

SEYMOUR BITS
Seymour Bits zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Op het moment dat de betreffende man het podium opkomt, valt het kwartje. De man achter Seymour Bits is namelijk Bas Bron, ook wel bekend als Comtron, dubbel B, Majoor Vlosshart en De Neger Des Heils. Producer, labelbaas, grafisch designer en bovenal dé man achter de beats van De Jeugd Van Tegenwoordig. Vanavond dus op het podium als Seymour Bits. Een man die de mager gevulde zaal sexy electrofunk geeft. En met plezier. Ondanks het feit dat de zaal bij lange na niet gevuld is en het aanwezige publiek weinig beweegt, blijft Bron lachen, zingen en dansen. Na verloop van tijd stroomt de zaal gelukkig voller en voller en volgen de feestgangers Bron’s voorbeeld.

THE LONGMEN
The Longmen is inmiddels een bekende in 013. Laatst stond het boomlange duo nog voor een menigte op Loos te draaien, en vanavond doet ze dat kunstje nog eens vlekkeloos over. De zaal is inmiddels goed gevuld en gaat los op The Longmen’s back-to-back-mix van new rave en electrorockplaten. Denk aan Justice, Digitalism, Klaxons, CSS en Simian Mobile Disco met een portie enthousiasme en energie in de mixer en je hebt dj’s Hank Long en U-man te pakken.

HUORATRON
Als muzikale afsluiter (bijna dan, The Longmen mocht het laatste halfuurtje voldraaien) heeft het Playgrounds Festival met Huoratron een oude bekende weten te strikken. De Fin staat bekend om zijn keiharde 8-bit Nintendosound.  De ‘New Judas’, zoals de Finse beul zichzelf noemt, trekt vanaf minuut één alle registers open. Met zijn herkenbare geluid vol stampende beats en scheurende bassen is het niet verwonderlijk dat de hele zaal compleet losgaat. Huoratron is qua liveperformance te vergelijken met soortgenoten Justice en Boys Noize. Maar dan harder, veel harder, en dat is helemaal niet erg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg