Zanger Volbeat stort in op podium Zanger Volbeat stort in op podium

UPDATE: Michael Poulsen maakt het inmiddels goed

, Bas van Duren

Zanger Volbeat stort in op podium

UPDATE: Michael Poulsen maakt het inmiddels goed

Bas van Duren ,

Het concert van Volbeat in de Dommelsch Zaal van 013 kende zondagavond een abrupt einde. Zanger Michael Poulsen viel na een half uur flauw op het podium. De frontman is vervoerd naar het St. Elizabeth Ziekenhuis en maakt het inmiddels goed.

UPDATE: Michael Poulsen maakt het inmiddels goed

Het concert van Volbeat in de Dommelsch Zaal van 013 kende zondagavond een abrupt einde. Zanger Michael Poulsen viel na een half uur flauw.

De band begon om half tien in de Dommelsch Zaal te spelen. Poulsen meldde zelf al dat hij last had van griep. Na een half uur zakte de frontman tijdens een nummer in elkaar. De band en medewerkers van 013 renden vervolgens naar hem toe. Volgens ooggetuigen bewoog en ademde Poulsen. Vijf minuten later werd hij van het podium afgevoerd en naar het St. Elizabeth Ziekenhuis gebracht. Het optreden is toen gestaakt. Toen het bericht werd omgeroepen dat het optreden niet verder kon, applaudisseerde het publiek.

Inmiddels is bekend dat het goed gaat met Poulsen. In een bericht op de website van de band zegt hij: "10 minutes before stage time I felt really bad and dizzy, and my whole body was really heavy. I felt weak and I had chest pain while breathing. I only remember playing the 2 first songs. The doctors said that it was crazy to play the shows while I was sick, and they were surprised that it didn’t happen to me earlier. All the tests they did at the hostpital were fine, and every thing looked good. Actually I’m in really good shape and my heart and blood are fine." De zanger heeft van de dokter het advies gekregen om de komende dagen uit te rusten.

Bezoekers van het concert in 013 worden verzocht hun kaartjes niet weg te doen. Popcentrum 013 laat op korte termijn weten of er een vervangend concert komt, of dat de bezoekers recht hebben op teruggave van hun geld. Op dit moment wordt onderzocht met MOJO of er een nieuwe datum komt, aldus het 013 blog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg