Oude helden, jong talent en schreeuwende kinderen bij boekpresentatie Oude helden, jong talent en schreeuwende kinderen bij boekpresentatie

The Miners Of Muzo nog lang niet afgeschreven, Tilburg Huisband covert en Soft Parade gaat op de akoestische toer

, Twan Spierts

Oude helden, jong talent en schreeuwende kinderen bij boekpresentatie

The Miners Of Muzo nog lang niet afgeschreven, Tilburg Huisband covert en Soft Parade gaat op de akoestische toer

Twan Spierts ,

Doe Maar, Krezip, Guus Meeuwis, Green Lizard, Vengeance en nog heel veel meer bands hebben hun roots in Tilburg liggen. Journalisten Paul Geerts en Hans Rube werkten drie jaar aan een boek over een halve eeuw popmuziek in Tilburg. De presentatie daarvan was afgelopen zondag in 013.

The Miners Of Muzo nog lang niet afgeschreven, Tilburg Huisband covert en Soft Parade gaat op de akoestische toer

Doe Maar, Krezip, Guus Meeuwis, Green Lizard, Vengeance en nog heel veel meer bands hebben hun roots in Tilburg liggen. Journalisten Paul Geerts en Hans Rube werkten drie jaar aan een boek over een halve eeuw popmuziek in Tilburg. De presentatie daarvan was zondag in 013, met veel oudgedienden, bands die speciaal voor deze gelegenheid weer bij elkaar waren gekomen én jong talent.

Dat jonge talent staat er in twee vormen. Het muzikale talent komt van de Tilburg Huisband, bestaande uit onder andere Norman Kapoyos, Thijs Schrijnemakers van Stereo en Joost van Haaren van Krezip. Zij coveren tussen de verschillende programma-onderdelen door nummers van Tilburgse artiesten. Van het recente Wheels In Motion van Fedde Le Grand tot een oud nummer van Corrie Konings; alle genres passeren de revue. Ander jong ‘talent’ is er ook: kleine kinderen rennen door de zaal en klimmen af en toe zelfs het podium op.

Ook een aantal in het boek genoemde bands speelt wat nummers. Zo speelt Soft Parade een semi-akoestische set. Helaas zijn de liedjes behoorlijk lang en dat zorgt ervoor dat de aandacht een beetje verslapt. Daarentegen laat The Miners Of Muzo zien dat ze nog steeds weet hoe ze moet rocken, ook al gaat ze al een aantal decennia mee. Verder betreden onder andere Roger Peterson (Intwine) en Erik van Haaren (One in A Million) het podium.

Enige minpuntje aan de middag zijn de wat langdradige interviews die Rube en Geerts doen met enkele Tilburgse muzikanten uit het heden en verleden. De Brabants Dagblad-journalisten doen hun best, maar weten geen interessante gesprekken op gang te houden. Dat zorgt er mede voor dat de zaal ruim voor het einde al voorzichtig leeg loopt. Maar de echte muzikanten en liefhebbers blijven tot het einde en zelfs tot lang daarna. Voor hen is het een gezellige reünie met vrienden en collega’s uit een soms ver verleden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg