3VOOR12/Tilburg stelt voor: The Responders 3VOOR12/Tilburg stelt voor: The Responders

Een antwoord op rock en soul

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg stelt voor: The Responders

Een antwoord op rock en soul

3VOOR12/Tilburg ,

Een nummer 1 hit en touren in Japan: The Responders gaat voor goud. Te beginnen met de releaseparty van haar eerste EP op vrijdag 20 november in 013. Hoog tijd om kennis te maken met deze 'rock 'n soulband'. Bassist Marcel Groenewegen stelt de band voor.

Een antwoord op rock en soul

Een nummer 1 hit en touren in Japan: The Responders gaat voor goud. Te beginnen met de releaseparty van haar eerste EP op vrijdag 20 november in 013. Hoog tijd om kennis te maken met deze 'rock 'n soulband'. Bassist Marcel Groenewegen stelt de band voor.

HOE IS THE RESPONDERS ONTSTAAN?
“Ik zocht in het jaar 2007 met gitarist Bas van Hout en drummer Pieter Wels elke week de oefenruimte op om lekker te jammen. Regelmatig speelden er andere muzikanten mee, maar het leidde nooit tot een vaste bandformatie. Bas speelde destijds ook in Woody & Paul en ik in One In A Million. Toen One in a Million uit elkaar ging en Bas met Woody & Paul stopte, konden we ons voor de volle honderd procent focussen op een nieuwe band. We vroegen Martijn van den Berg (ex-One In A Million) op gitaar en Lola (Def Americans) op zang. En zo is in 2009 The Responders geboren.”

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
“De muziek die we wilden maken moest een mix worden van garagerock en soul. We zochten dus naar een naam met een sixties, seventies soulvleugje, vandaar The Responders. 'A response to rock ‘n soul'.”

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
“Rock ‘n soul: een flinke dosis rauwe rock met een snufje soul.”

WAAR REPETEREN JULLIE?
“We hebben een eigen repetitieruimte in Tilburg.”

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
“Ons doel is touren in Japan.”

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
“We spelen 20 november in 013. We hebben een releaseparty georganiseerd om de release van onze eerste EP te vieren. We brengen een vinyl single uit met daarop vier nummers. Als je de single koopt, kun je de nummers ook op internet downloaden, zodat je ze lekker kunt branden of op je iPod kunt zetten. Onze vrienden van Barbabob en Woody & Paul spelen op deze avond ook. De rest van onze tourdata staat op onze MySpace en website.”

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT?
“Een nummer 1 hit. Met een nummer 1 hit komt het platencontract vanzelf. Wel graag een nummer 1 hit in Japan, alsjeblieft.”

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
“We zijn bevriend met Tilburgse bands zoals Hooghwater, Lomax en Gingerpig. Maar ook met veel bands buiten Tilburg. Ik heb wel het idee dat er bands zijn die elkaar steunen en helpen, maar ik weet niet of dat echt alleen binnen de grenzen van Tilburg is. Wat ons betreft in ieder geval niet. Volgens mij heb je in Tilburg niet echt één scene, maar meerdere, versplinterde sub-scenes die indirect wel weer raakvlakken hebben.”

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
“Als ze dat niet doen weten ze niet waar we mee bezig zijn.”

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?
“Komt vrijdag 20 november allen naar 013 voor een fantastisch muzikaal programma!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg