Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Kleine Zaal Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Kleine Zaal

Multitalent Giovanca zet soulvol optreden neer

, Raoul Markaban, Kim Kabbedijk, Twan Spierts

Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Kleine Zaal

Multitalent Giovanca zet soulvol optreden neer

Raoul Markaban, Kim Kabbedijk, Twan Spierts ,

Er heerste zaterdag nogal wat verwarring in de Kleine Zaal: Madensuyu begon met een misleidend traag intro en Joshua ontkrachtte uiterlijke vooroordelen. The Pedro Delgados sleepte banjo's, toeters en een wasbord het podium op, terwijl een viool bij Balthazar zorgde voor rust tussen de spastische bewegingen van de gitarist.

Multitalent Giovanca zet soulvol optreden neer

Er heerste zaterdag nogal wat verwarring in de Kleine Zaal: Madensuyu begon met een misleidend traag intro en Joshua ontkrachtte uiterlijke vooroordelen. The Pedro Delgados sleepte banjo's, toeters en een wasbord het podium op, terwijl een viool bij Balthazar zorgde voor rust tussen de spastische bewegingen van de gitarist. 

MADENSUYU
De eerste act in de Kleine Zaal is Madensuyu. Deze tweekoppige band bestaat uit een drummer en een gitarist, welke tevens de effectenbak voor zijn rekening neemt. Na een misleidend traag intro klappen de twee Belgen flink het gas erop. In vergelijking met het geweld wat later losbarst, blijkt dit zelfs nog ingetogen te zijn. Ondanks het tempo blijft de donkere ondertoon bij alle nummers duidelijk aanwezig. Waar Madensuyu haar set helemaal vooraan op het podium heeft geplaatst, blijft het publiek nog wat angstvallig achterin de zaal plakken. Zonde, want de mannen verdienen meer. Ondanks het feit dat ze slechts met twee man op de planken staan, heb je zeker het gevoel een volwaardige band te horen spelen, mede dankzij de vreemde kreten en drone-achtige bliepjes. (RM)

THE PEDRO DELGADOS
In Amerika zitten hillbillies op het platteland in trailerparken, in Nederland komen ze gewoon uit Amsterdam. The Pedro Delgados zet vol humor een gezellig feestje neer. Ze speelt speciaal een nummer voor de enige persoon in de zaal die de band wel eens eerder live heeft gezien en gebruikt de meest melige instrumenten. Banjo's, toeters, een wasbord en een contrabas zorgen voor een leuk, maar niet erg vol geluid. Na een tijdje wordt het moeilijker om de aandacht van het publiek erbij te houden. Waarschijnlijk komt deze band op straat tussen het publiek meer tot zijn recht dan op een podium. (KK)

JOSHUA
Door het optreden van Kyteman's Hiphop Orkest in de Dommelsch Zaal staat Joshua voor een vrijwel lege Kleine Zaal. Wellicht mede hierdoor maken de mannen een ietwat ongeïnteresseerde indruk. Als ze beginnen te spelen ontstaat er wat verwarring in de zaal; waar zanger Greg Avau qua uiterlijk niet zou misstaan in voorgenoemd hiphoporkest, maakt de band een mix van poprock en urbanpop. Gaandeweg het optreden stroomt de zaal wat vol, maar meer dan een ingetogen 'thanks' op een applaus komt er niet uit de zanger. Joshua zet zeker geen slechte set neer, ondanks de schrale opkomst. (RM)

GIOVANCA
Het Amsterdamse multitalent Giovanca (ze kan naast zingen ook acteren, is fotomodel en rondde ook nog een studie orthopedagogiek af) bracht vorig jaar haar debuutalbum Subway Silence uit. Eerder was ze te horen op albums van onder andere Wouter Hamel, Relax en Typhoon. Met haar stem is dan ook absoluut niets mis. Vocaal passen Giovanca en haar twee achtergrondzangeressen zeer goed bij de funky songs met veel soulinvloeden. Ook de band is meer dan in orde, het geheel klinkt zeer strak. Zeker in het begin mist er alleen een beetje pit in de muziek. Het mag allemaal iets feller en wilder. Of zoals ondergetekende een toeschouwer hoorde zeggen: "Ze speelt een beetje lafjes". (TS)

BALTHAZAR
De Belgische band Balthazar bestaat sinds 2004 en won in de afgelopen vijf jaar naar eigen zeggen ongeveer alle talentenjachten die er te winnen waren, waaronder de Belgische versie van Kunstbende. De band maakt veelzijdige poprockmuziek. Soms lijkt het heel erg op britpop, soms zijn er meer electro-invloeden. Een viool zorgt voor een rustgevend sausje, wanneer dat nodig is. Leuk is vooral de spastisch bewegende gitarist. In België is Balthazar al redelijk groot en als de bandleden iets meer zelfvertrouwen uitstralen en de zang iets verbeteren, lijkt Nederland zeker geen brug te ver voor deze band. (TS)

HIT ME TV
De ster van Hit Me TV is rijzende. Stond ze in 2008 nog in 013 in het voorprogramma van Krezip en GEM, vanavond mag ze de avond afsluiten. In de Kleine Zaal, dat wel, maar voor een enthousiast publiek dat duidelijk geen zin heeft om al naar huis te gaan, ondanks dat het programma flink uitgelopen is. Hit Me TV maakt dansbare poprock. De band heeft een eigen stijl, maar klinkt tegelijkertijd ook heel 'normaal'. Muzikaal zit de band in de buurt van de poprockers van Voicst, die een uurtje eerder in de Dommelsch Zaal stonden. Het klinkt in ieder geval lekker en eigenlijk staat de jongens van Hit Me TV niets in de weg om over een paar jaar even groot te zijn als voorgenoemde. (TS)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg