Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Dommelsch Zaal Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Dommelsch Zaal

Triggerfinger simpelweg perfect

, Kim Kabbedijk, Raoul Markaban, Twan Spierts

Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Dommelsch Zaal

Triggerfinger simpelweg perfect

Kim Kabbedijk, Raoul Markaban, Twan Spierts ,

De Staat zei af, Kyteman liet op zich wachten en het publiek verliet Shameboy veel te vroeg; de pessimist zal erover zeuren, maar de optimist ziet dat er ook veel moois te beleven was in de Dommelsch Zaal. Drive Like Maria bleek een ranzige, ruige en waardige vervanger voor De Staat, Kyteman het wachten meer dan waard en Shameboy bouwde een welliswaar klein, maar vunzig electrofeestje in de Dommelsch Zaal.

Triggerfinger simpelweg perfect

De Staat zei af, Kyteman liet op zich wachten en het publiek verliet Shameboy veel te vroeg; de pessimist zal erover zeuren, maar de optimist ziet dat er ook veel moois te beleven was in de Dommelsch Zaal. Drive Like Maria bleek een ranzige, ruige en waardige vervanger voor De Staat, Kyteman het wachten meer dan waard en Shameboy bouwde een welliswaar klein, maar vunzig electrofeestje in de Dommelsch Zaal. 

DRIVE LIKE MARIA
Publiekslieveling De Staat is helaas ziek, dus moest er vervanging gevonden worden. Het stonerrocktrio Drive Like Maria is het zeker waardig om de zieke band te vervangen. Met haar muziek weet ze het toch wat teleurgestelde publiek vlug te overtuigen. Haar set is net als het lange haar van de zanger/drummer: een beetje ranzig, maar wel ruig. Een erg leuk moment in de show is wanneer er opeens een andere drummer het podium opkomt en tijdens een nummer het drumstel overneemt. Het is jammer dat De Staat niet kon komen, maar Drive Like Maria levert zeker een goede opening voor de avond. De toon is gezet. (KK)
 

TRIGGERFINGER
Na invaller Drive Like Maria is het de beurt aan Triggerfinger. Drie mannen, netjes in pak gehuld, betreden het podium en het is meteen duidelijk: dit gaat een feestje worden. In een rap tempo komen nummers van het debuutalbum Triggerfinger en het vorig jaar uitgebrachte album What Grabs Ya? voorbij. Zanger Ruben Block is prima bij stem, zeker gezien het feit dat hij zich niet helemaal optimaal voelt. Hij blijkt een geweldige performer, evenals de rest van het trio. Daarnaast zijn het ook nog eens sublieme muzikanten, waardoor de lat na dik een uur Triggerfinger belachelijk hoog gelegd is. Minpunten kan ondergetekende niet ontdekken, dit mag simpelweg perfect genoemd worden. Hoogtepunt van de avond! (RM)

KYTEMAN'S HIPHOP ORKEST
Aan de bomvolle zaal te zien, is het publiek vandaag in grote getalen voor Kyteman naar 013 getrokken. Het geduld van de toeschouwers wordt flink op te proef gesteld, want Kyteman begint bijna drie kwartier later dan gepland. Sterallures, of gewoon veel tijd nodig om alle instrumenten van zijn 22-koppige hiphoporkest op het podium te krijgen? Het lange wachten wordt in ieder geval beloond. Origineel is de a capella opener. Maar ook de rest van het optreden zorgt voor verrassende combinaties, zowel muzikaal als tekstueel. Qua enthousiasme lijkt het net alsof het pas de eerste keer is dat deze show wordt opgevoerd. Middelpunt is Kyteman zelf, die als een dansende dirigent ‘zijn’ orkest aanstuurt en ophitst, al dan niet spelend op zijn trompet. Hij geniet. Maar niet alleen hij heeft het naar zijn zin, ook het publiek is enthousiast. Kyteman gehypet? Zeker, maar hij maakt de hoge verwachtingen wel meer dan waar. (TS)

DAS POP
Grote, zilverkleurige ballonnen vormen achter het podium de tekst Das Pop. Een beetje kitscherig, maar wel erg vrolijk. En zo is het ook met de muziek van deze Belgen. Wanneer Das Pop eenmaal begint, is het onmogelijk om niet te dansen op deze catchy Britpop met een randje glam. Eén vraag blijft hangen: waar komt bij het nummer Underground toch steeds dat strijkermotiefje vandaan? Niemand speelt het mee op de synthesizer. (KK)

VOICST
Tijdens het MTV Brand New Festival vorig jaar stonden de mannen van Voicst ook al in de Dommelsch Zaal van 013. Spijtig genoeg houdt de vergelijking hiermee niet op. De show van vanavond lijkt een regelrechte kopie van het optreden van toen. Enkel oude nummers worden gespeeld, er is geen interactie met het publiek en een gigantisch blok arrogantie staat vooral zanger en gitarist Tjeerd Bomhof in de weg. Nergens wordt het spannend. Misschien is het een tip voor de organisatie om Voicst volgend jaar niet op te bellen. (RM)

SHAMEBOY
De allerlaatste act van vanavond in de Dommelsch Zaal is Shameboy. Shameboy bestaat eigenlijk uit twee boys, te weten Buscemi-drummer Luuk Cox en dj Bobby Ewing. Vanavond staan ze helaas voor een lege Dommelsch Zaal, wat deze jongens eigenlijk niet verdienen. Met hun vunzige electrobeats en lichteffecten proberen ze er nog een feestje van te bouwen met de overgebleven toeschouwers. Ondanks deze moeite is het ze niet gelukt meer mensen bij elkaar te trommelen voor een echte party. (RM)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg