Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Bat Cave Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Bat Cave

Ideale schoonzoon Jasper Erkens houdt de aandacht vast

, Twan Spierts, Raoul Markaban, Kim Kabbedijk

Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen: Bat Cave

Ideale schoonzoon Jasper Erkens houdt de aandacht vast

Twan Spierts, Raoul Markaban, Kim Kabbedijk ,

De Bat Cave was tijdens Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen het toneel van een grote variatie aan stijlen. De punkrockers van Tenement Kids gaven flink gas en Daily Bread knalde een flinke dosis energie de zaal in, terwijl opener Yuko een meer ingetogen set neerzette.

Ideale schoonzoon Jasper Erkens houdt de aandacht vast

De Bat Cave was tijdens Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen het toneel van een grote variatie aan stijlen. De punkrockers van Tenement Kids gaven flink gas en Daily Bread knalde een flinke dosis energie de zaal in, terwijl opener Yuko een meer ingetogen set neerzette.

YUKO
De avond wordt in de Bat Cave geopend door een band die het experiment absoluut niet schuwt. Zo worden er tijdens het optreden onder andere een zaag, een strijkstok, bubbeltjesplastic, een koffiemolen, een wijnglas, belletjes, een kinderpiano, een melodica en een blikje met een elastiekje eraan ingezet. De muziek zit een beetje in het straatje van Patrick Watson. Meestal heel rustig, maar zo af en toe ook plotseling heel wild. De weinige zang is zuiver en vaak tweestemmig. Op momenten dat er een 'normaal popnummer' dreigt te ontstaan, vindt er altijd weer een onverwachte wending plaats die het nummer totaal op zijn kop zet. Zo gebeurt er altijd wel iets, en wordt het in ieder geval niet saai. (TS)

TENEMENT KIDS
Iets later dan gepland starten de mannen van Tenement Kids hun show, maar dan is het ook direct flink gas erop. Het komende halfuur zoeken ze het rempedaal zeker nog niet op. Zelfs na de fysiek uitputtende set van Triggerfinger weet Tenement Kids de mensen flink te laten bewegen met haar fijne hardcore/punkrock, met een kokend hete Bat Cave tot gevolg. Ook al is de zang niet altijd even zuiver, de mannen van Tenement Kids zetten een prima set neer. (RM)

JASPER ERKENS
Jasper Erkens is de jongen die ieder meisje wel onder haar raam wil hebben voor een serenade. Een warrige bos bruine krullen en mooie liedjes vormen een succesvolle combinatie voor deze jonge singer-songwriter. Met zijn heel natuurlijke charisma weet hij de aandacht van het publiek vast te houden, waardoor het erg stil blijft in de Bat Cave. Maar het lijkt allemaal toch net iets té gemakkelijk te gaan. Zijn succesformule is wel erg veilig en een ruiger randje zou dan ook welkom zijn. De ideale schoonzoon gaat na een tijdje toch vervelen. (KK)

ZO MOEILIJK
De enige echte hiphopact van vanavond is Zo Moeilijk. Speciaal overgekomen uit Nijmegen waren de mannen 's middags ook al aanwezig op Muzikantendag. Dit zou een reden kunnen zijn voor hun matige prestatie. Na een redelijke opener zakt het optreden totaal in. Een groot deel van het debuutalbum Nijmeegse Modo wordt gespeeld, maar de zaal komt niet los. Het feit dat het Nijmeegse publiek aangeeft Kyteman beter te hebben gevonden, zegt genoeg. (RM)

GUSTAPH
Door alle uitloop lukt het ondergetekende om het laatste kwartier van de sympathieke Belg Gustaph mee te krijgen. Iedereen die het eerste kwartier van de Gentenaar zag, klaagt dat het erg matig was. Dan hebben ze het laatste kwartier niet gezien. Als een volleerd funkfenomeen zingt Gustaph in de hoge regionen terwijl zijn begeleidingsband spettert. Stil blijven staan, is geen optie. Was dan dat eerste kwartier nou écht zo slecht? (BvD)

DAILY BREAD
Panterprint en leggings zijn niet ordinair, maar juist erg hip. Dat wordt duidelijk bij het optreden van dit Friese trio. De drums zijn opzwepend en er knalt een hoop energie de Bat Cave in vanaf het podium. Deze wordt meteen door het publiek opgenomen, waardoor een enthousiaste moshpit ontstaat. Helaas duurt de set maar een half uur, want met haar 'sexy-garage-dance' (zoals de band haar muziek zelf omschrijft) vormt Daily Bread wel een van de hoogtepunten van de avond. (KK)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg