The Butterfly Effect verovert de Kleine Zaal bij storm The Butterfly Effect verovert de Kleine Zaal bij storm

Volt Violin staat als een huis

, Robbert Coenmans

The Butterfly Effect verovert de Kleine Zaal bij storm

Volt Violin staat als een huis

Robbert Coenmans ,

The Butterfly Effect veroverde zondagmiddag de Kleine Zaal van 013. Dat vrijwel niemand de teksten mee kon zingen, mocht niet deren - zanger Clint Boge bleef mateloos enthousiast: "You’ve been watching me in the shower again, haven’t you?"

Volt Violin staat als een huis

The Butterfly Effect veroverde zondagmiddag de Kleine Zaal van 013. Dat vrijwel niemand de teksten mee kon zingen, mocht niet deren - zanger Clint Boge bleef mateloos enthousiast: "You’ve been watching me in the shower again, haven’t you?"

VOLT VIOLIN
Het Bredase Volt Violin kent erg veel variatie, zowel tussen haar nummers als daarbinnen. Desondanks vormt haar geluid een goed samenhangend geheel, hoewel opgemerkt dient te worden dat het bereik van zanger Niels Hereijgers het niet helemaal redt als het gaat om de wat hogere noten, die met name tijdens de rustige delen van de act in de zang voorkomen. De hardere, explosieve uitspattingen van de band staan echter als een huis. Gitarist Nico van Heiningen weet duidelijk waar hij mee bezig is en weet een verrukkelijk geluid uit zijn gitaar te toveren. Al met al spelen de mannen het publiek in de Kleine Zaal dan ook meer dan los voor de wervelwind die volgt.

THE BUTTERFLY EFFECT
Het is tijd voor The Butterfly Effect, een band die al behoorlijk wat positieve recensies op haar kerfstok heeft staan. Geheel niet onterecht, want god tyfus dit is goed! Het merendeel van de aantekeningen van ondergetekende zijn in zijn enthousiasme gevuld met zoveel scheldwoorden dat ze bij nader inzien onbruikbaar zijn. De grenzeloze passie waarmee deze mannen hun nummers te lijf gaan, de foutloze opvoering die zo mogelijk nog beter klinkt dan op cd; alles, maar dan ook daadwerkelijk alles is ontzagwekkend goed. De nummers variëren van rustig en oorverdovend mooi tot hard en hersensplijtend geweldig. Het enige kritiekpuntje is dat ze niet lang genoeg spelen, maar eerlijk gezegd hadden ze twee maanden lang kunnen spelen en was het nog niet genoeg geweest.

Duidelijk is dat het merendeel van het publiek in de Kleine Zaal The Butterfly Effect voor dit optreden nog niet kende. Wanneer frontman Clint Boge zegt dat een bepaald nummer een meezinger is, wordt duidelijk dat eigenlijk niemand de tekst kent. Te horen aan het enorme applaus dat volgt, wil dat echter niet zeggen dat de zaal het nummer niet kan waarderen. De opmerking van de verwarde jongeman die heel hard "You’re the greatest" roept tijdens een stil moment, wordt gortdroog teruggekaatst door een meesterlijke opmerking van Boge zelf: "You’ve been watching me in the shower again, haven’t you?" The Butterfly Effect verovert de Kleine Zaal bij storm. Als je hier niet bij bent geweest, dan heb je een verdomd goed excuus nodig waarom je dit gemist hebt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg