Kwaliteit gaat boven sfeer bij Johan Kwaliteit gaat boven sfeer bij Johan

Johan zet er vaart achter in Kleine Zaal

, Lisa Ruskus

Kwaliteit gaat boven sfeer bij Johan

Johan zet er vaart achter in Kleine Zaal

Lisa Ruskus ,

Hoewel het geluid wat te wensen overliet, genoot een overvolle Kleine Zaal vrijdag van Johan. Hoewel de band zich vooral toelegde op de meer uptemponummers, waren het de rustige nummers die imponeerden.

Johan zet er vaart achter in Kleine Zaal

Hoewel het geluid wat te wensen overliet, genoot een overvolle Kleine Zaal vrijdag van Johan. Hoewel de band zich vooral toelegde op de meer uptemponummers, waren het de rustige nummers die imponeerden.

TIM KNOL
Tim Knol warmt met zijn karakteristieke stem en mooie liedjes het publiek op voor Johan. Pas negentien jaren jong, toch weet Tim Knol karakter in zijn stem te leggen. Hoewel de muziek vooral fungeert als aangenaam muzikaal behang, weet Knol de zaal stil te krijgen met een naar eigen zeggen "heel stil liedje". Helaas vindt het publiek één nummer stilte genoeg en is er daarna weer volop rumoer. Zonde, want Tim Knol heeft een fijne stem en schrijft prima liedjes. Goede eindes voor nummers bedenken is niet zijn sterkste punt, maar deze singer-songwriter heeft zeker potentie.

JOHAN
Johan zet er vaart achter: in krap een uur jassen de heren er zeventien nummers doorheen. Dat is al een prestatie op zich, om nog maar te zwijgen over het niveau. De muzikanten zijn stuk voor stuk bijzonder goed, maar dat geldt helaas niet voor het geluid. Door de blikkerige muur van geluid die over het publiek wordt uitgestort, zijn niet alle muzikanten even goed te horen. In vroegere tijden was Johan vooral geformeerd rond frontman Jacob de Greeuw, nu wordt Johan steeds meer een ‘echte band’. Gitarist Maarten Kooijman neemt meer zang voor zijn rekening en zelfs bassist Diets Dijkstra is aan het zingen geslagen in het door hem gecomponeerde nummer Over.

Het nieuwe album 4 komt bijna in zijn geheel voorbij, met de nodige afwisseling van het oudere werk. Zachtjes wordt Oceans door de gehele zaal meegezongen. Hoewel Johan zich vanavond lijkt toe te leggen op de meer uptemponummers, zijn het juist de wat rustigere nummers die overdonderen. Here, afkomstig van glansplaats Pergola, doet menigeen een traan wegpinken.

Tijd voor een adempauze neemt de band niet. Ze stoomt door zonder een echte sfeer of intimiteit te creëren. Dit terwijl er toch genoeg Johannummers zijn waarmee je een hele zaal stil kunt spelen. Johan is zeker een sympathieke band en maakt muziek van de bovenste plank, maar als publiek voel je je niet echt bij de band en het optreden betrokken.

4 is aan het Tilburgse publiek gepresenteerd en hoe! Live weten de heren de kwaliteit van de cd te ontstijgen. Na vijf kwartier zijn ze uitgespeeld. Als toetje speelt Johan nog haar allereerste single Everybody Knows, om het publiek vervolgens in de zevende hemel achter te laten met She Got A Way With Men.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg